Rapfenomen Patrick (23) med brev til sin avdøde mor: – Tror hun ville vært glad

23-åringen hylles av TV-seere og superstjerner. Denne fredagen må han bevise at han er verdt oppmerksomheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da han stilte til audition i Norske Talenter for å rappe en låt for moren som døde av kreft, rørte han publikum til tårer.

Opptredenen hans er sett over 300.000 ganger på TV2.no, og den samme videoen er sett over 10 millioner ganger på Facebook, etter at den ble postet på siden til produksjonsselskapet FremantleMedia. Superstjerne Chris Brown (26) har også hyllet ham på sin Facebook-side, som har over 40 millioner følgere. 

Denne fredagen får Patrick Jørgensen (23) endelig vite om det norske folk stemmer ham videre til neste runde i talentprogrammet etter at han har stått på scenen.

– Det er spennende! Det er første gangen jeg opptrer på live TV, så det er noe nytt for meg. Jeg kjenner det litt ekstra av den grunn. Men jeg har øvd såpass mye at jeg føler meg trygg på materialet jeg skal presentere og føler det er kvalitet over produktet jeg skal levere, så jeg er klar, sier han når TV 2 møter ham på Lørenskog hus, hvor de direktesendte semifinalene spilles inn. 

Se intervjuet med Patrick øverst i artikkelen.

Tror moren hadde «kost seg gløgg ihjel»

23-åringen, som til vanlig studerer i Bergen, innrømmer at han kjenner på nervene. Men han føler seg samtidig trygg på det han skal levere. Også denne gangen er det moren som står i fokus. Hun døde av kreft i fjor høst. 

– Det handler om henne igjen. Det er et brev til min mor, ett år etterpå. Det er ett år siden jeg lagde «Million Questions», som jeg tok på første audition. Jeg har skrevet et brev til henne, om å stå her ett år senere. 

I brevet skriver Patrick at han håper at moren ville vært stolt av ham. At han skulle ønske at hun kunne se ham på scenen nå. Rapperen har på følelsen av at hun ville vært temmelig begeistret.

– Jeg tror hun hadde kost seg gløgg ihjel! Jeg tror hun hadde syntes dette var veldig stas. Hun var ikke innenfor samme kunstform, men hun hadde artistiske interesser og alt mulig, så hun kunne relatere seg veldig til å være artist. Jeg tror hun hadde vært veldig glad på mine vegne, sier han i videoen du kan se øverst. 

Intet kjendisliv til tross for blest

Selv om moren aldri fikk se Patrick i Norske Talenter, er det altså millioner av andre som har fått det med seg. 23-åringen forteller at han synes omfanget er svimlende, samtidig som han har vanskeligheter med å ta det innover seg.

– Det er jo på en måte en drøm for en hver musiker å kunne nå ut til så mange. For meg er det tall på en skjerm. Det er ikke sånn at jeg plutselig lever kjendislivet eller at folk løper etter meg eller den type ting. Så jeg merker ikke så mye mer enn at det er kult å se på tallene vokse, og det er kult å få tilbakemeldinger. Og jeg merker at antallet tilbakemeldinger stiger betraktelig med tiden. Det er jo gøy å få oppmerksomhet når det er det jeg i utgangspunktet skulle ønske, at alle fikk høre den sangen, sier han til TV 2.

Han håper han kan være en litt annerledes stemme enn mange andre rappere som utgir musikk. 

– Det er et mektig medium jeg jobber med, og jeg har lyst til å fylle det med et positivt budskap. 

Blir rørt av tilbakemeldinger fra publikum

Patricks visjon er å være en positiv stemme i livet til de som lytter til musikken han skriver, produserer og fremfører. Det har allerede rent inn med tilbakemeldinger fra mennesker som sier bergenseren har utgjort en forskjell med sin første TV-sendte låt.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, og det er jeg glad for. Det gjør inntrykk på meg. Noen legger hjerte og sjel i det. Det er alt fra at sangen har fått dem til å endre livssyn, til at den har fått dem til å bli venner igjen med foreldre eller bekjente som de har hatt et komplisert forhold til. At jeg har hjulpet dem komme til enighet, og til at de snakker igjen. Det merker jeg rører meg ekstra mye. 

– Fredagen kan endre livet

Selv om mange nok vil mene at Patrick, med sine enorme mengder oppmerksomhet, går inn i fredagens program med et visst favorittstempel, er det ikke en tittel han søker.

– Jeg legger meg ikke opp i det med favorittstempel. Jeg vet jeg skal på scenen i kveld og gjøre det jeg gjør best i utgangspunktet, og så er det dét. Andre får gjøre det de har lyst til. Jeg vet hva jeg skal gjøre, og jeg skal gjøre det så godt som mulig for å tilfredsstille publikum. 

 Hvor viktig er det for deg å gå videre? 

– Det er jo et utfall som kan endre retningen på hele livet mitt. Som kan gi meg sjanser som jeg ikke får hvis jeg ikke kommer videre. Så det går usagt at det er sinnssykt viktig. 

  • Se hvordan Patrick og åtte andre semifinalister gjør det i årets andre direktesendte semifinale i Norske Talenter fredag klokken 19.30 på TV 2.