AKSJONERTE: Her pågriper politiet den antatte hovedmannen i det norsk-tamilske kriminelle nettverket. Foto: POLITIET / NTB scanpix
AKSJONERTE: Her pågriper politiet den antatte hovedmannen i det norsk-tamilske kriminelle nettverket. Foto: POLITIET / NTB scanpix

Tre nye pågripelser i budbil-saken

Nå er 21 personer pågrepet etter politiets storstilte razzia i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen gikk politiet til aksjon mot en rekke adresser på Østlandet. Totalt 18 personer ble pågrepet i det politiet mener er en omfattende svindelsak.

Torsdag ettermiddag bekrefter Kripos at ytterligere tre personer er pågrepet i saken.

De siktede er blant annet mistenkt for å drevet med ID-misbruk, utnyttelse av velferdssystemet og arbeidslivskriminalitet. De pågrepne er i hovedsak tilknyttet renholds- og budbilbransjen. Politiet betegnet miljøet som et multikriminelt nettverk.

Uforstående til siktelsen

Pågripelsene skjer etter lengre tids etterforskning der Økokrim, Kripos, NAV og Skatteetaten har samarbeidet. Mer enn 200 tjenestepersoner deltok i den storstilte razziaen onsdag morgen.

PRESSEKONFERANSE: KRIPOS orienterte onsdag om aksjonen sammen med ØKOKRIM, NAV og Skatt Øst.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: KRIPOS orienterte onsdag om aksjonen sammen med ØKOKRIM, NAV og Skatt Øst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ifølge politiet har de fleste pågrepne bakgrunn fra Sri Lanka. Den antatte hovedmannen i nettverket er en 33-åring fra Romerike. Han skal ha drevet sitt eget budbilfirma med stor suksess etter at han kom til Norge i 1998.

TV 2 har ikke lyktes med å få en kommentar fra Steinar Johansen Stenvaag, som forsvarer mannen, men ifølge Aftenposten nekter han å ha noe med saken å gjøre.

Fengsling fredag

En av de pågrepne, en 39 år gammel mann, er en autorisert revisor. Han førte regnskap for selskapet til den hovedmistenkte 33-åringen.

Annette Barlinn forsvarer revisoren. Han sitter torsdag ettermiddag i avhør. 

– Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier hun.

Utover det ønsker hun ikke å gi noen kommentarer i saken.

Fredag fremstilles minst fire av de pågrepne for varetektsfengsling.