Sophie Elise får massiv støtte etter #haterne-møtet med netthetseren

– Folk sier at det er synd på meg og spør om det går bra, sier bloggeren Sophie Elise Isachsen (20) om responsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I nettserien Haterne møter Sophie Elise Isachsen (20) en mann som har skrevet grove ting om henne på nettet. 

Se video i toppen av saken. 

Bloggeren har i flere år levd med store mengder netthets, og det hele toppet seg da hun i høst ytret seg om den pågående flyktningkrisen. Da ble hun drapstruet på grunn av at hun ytret sine meninger. 

Positive tilbakemeldinger

Episoden med Sophie Elise har blitt sett over 350.000 ganger, og responsen har ikke latt vente på seg. Folk har både kommet bort til henne på gaten og skrevet til henne på sosiale medier. 

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og de aller fleste har vært positive og viser meg støtte. Folk sier at det er synd på meg og spør om det går bra. Det går bra med meg, fordi jeg er vant til å ha det sånn hele tiden, sier Sophie Elise til TV 2. 

Bloggeren vil ikke si at hun har blitt møtt med mer netthat etter at hun satte søkelyset på problemet.

– Med tanke på hvor mange som har hatt en mening om nettserien, så har det ikke vært så mye hat som det bruker å være, sier hun. 

Men det har også vært noen negative tilbakemeldinger i kjølvannet av nettserien. 

– Jeg har fått tilsendt innlegg som folk har skrevet i ulike Facebook-grupper. De skriver at nå må de passe på hva de skriver, hvis ikke så kommer Sophie Elise og den homofile typen hennes og gir dem bank, sier hun. 

Kjæresten angrer ikke på reaksjonen

KJÆRESTER: Sophie Elise (20) hadde med seg kjæresten Robin Johansson (21) som støtte under konfrontasjonene av netthateren. Her er de fotografert da Sophie Elise var med i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew» tidligere i år. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
KJÆRESTER: Sophie Elise (20) hadde med seg kjæresten Robin Johansson (21) som støtte under konfrontasjonene av netthateren. Her er de fotografert da Sophie Elise var med i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew» tidligere i år. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2

Da Sophie Elise konfronterte netthateren, var også hennes kjæreste Robin Johansson (21) med. Han hisset seg opp da han sto ansikt til ansikt med mannen som hadde kalt kjæresten hans «en knulledukke», og han sa at han hadde slått til ham dersom det ikke var kameraer til stede. 

– Jeg forstår at Robin reagerte slik. Han var sint, siden dette er noe jeg opplever daglig, sier Sophie Elise. 

Robin forteller at han også har fått mange tilbakemeldinger etter at episoden ble vist.

– Noen setter pris på måten jeg reagerte på, mens andre synes jeg overreagerte. Jeg angrer ikke på at jeg reagerte slik. Allerede i bilen på vei dit hadde jeg mye adrenalin i kroppen, og da han ikke ville si unnskyld, ble jeg enda mer sint, sier Robin. 

Mens kjæresten reagerte med sinne, ble Sophie Elise fysisk uvel mot slutten av møtet.

– Jeg ble overrasket over hvordan jeg selv reagerte. Jeg hadde håpet at jeg skulle være tøff og stå på mitt, men så ble jeg ukomfortabel, sier hun.

Stengt kommentarfelt

I sommer valgte Sophie Elise å stenge kommentarfeltet på bloggen sin, som har nærmere 50.000 lesere daglig. Hun hadde fått nok av hets og drapstrusler.

– Jeg kommer aldri til å åpne kommentarfeltet igjen. Det er mye lettere å blogge nå enn før, siden nå kan jeg skrive uten å tenke på at folk i kommentarfeltet kommer til å pirke på hver minste detalj. Jeg trenger ikke å sensurere meg selv og være redd for å tråkke noen på tærne, sier hun.

20-åringen forteller at hun prøver å ikke ta seg nær av hetsen, men at de stygge kommentarene hun får i sosiale medier og i nettavisenes kommentarfelt likevel går inn på henne.

– Jeg tror at det underbevisst går inn på meg. Jeg har blitt mer usikker og redd for hva folk mener om meg. Derfor liker jeg ikke å møte nye mennesker, sier hun.