PROGRAMLEDERDUO: Mythbusters-programlederne Jamie Hyneman (59) og Adam Savage (48) tror ikke at de kommer til å jobbe sammen igjen etter at siste sesong er sendt. FOTO: STEVE JENNINGS /NTB SCANPIX
PROGRAMLEDERDUO: Mythbusters-programlederne Jamie Hyneman (59) og Adam Savage (48) tror ikke at de kommer til å jobbe sammen igjen etter at siste sesong er sendt. FOTO: STEVE JENNINGS /NTB SCANPIX

Slutt for MythBusters

Etter nærmere 3000 eksperimenter og 14 sesonger er det slutt for den populære TV-serien MythBusters. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den langtlevende TV-serien Mythbusters tas av skjermen i 2016, skriver Entertainment Weekly.

Den neste sesongen, som er den 14. i rekken, vil bli den siste.

Første episode ble sendt i 2003, og siden den tid har serien som prøver ut ulike myter blitt sendt i mange land gjennom Discovery Channel.

Etter siste episode vil programlederne Adam Savage (48) og Jamie Hyneman (59) ha gjennomført nærmere 3000 eksperimenter fordelt på 248 episoder.

Ekstraordinær avslutning

Ifølge Entertainment Weekly har Savage og Hyneman lenge vært klare over at serien går mot slutten, og derfor har de hatt mulighet til å skape en spesiell avslutningssesong.

– Min største frykt var at Mythbusters bare ville slutte og at vi ikke ville få mulighet til å lage en ordentlig avslutning, sier Savage til Entertainment Weekly.

Savage forteller at seerne kan se frem til en ekstraordinær avslutning på TV-serien.

– Enten det er myter om menneskelig atferd, biler eller eksplosjoner, har vi prøvd å finne de råeste eksemplene i hver kategori til den siste sesongen, sier Savage. 

Vil ikke jobbe sammen igjen

Neste måned skal programlederduoen ut på veien med et siste Mythbusters liveshow. Begge tror at dette blir siste gang de to jobber sammen. 

Gjennom 14 sesonger har Savage og Hyneman aldri vært venner på privaten.

– Vi har kjent hverandre i 25 år, men vi to har aldri satt oss ned sammen for å spise middag. Vi lærte å tolerere hverandre. Vi kommer nok ikke til å jobbe sammen foran kamera igjen. Adam vil kanskje gjøre flere ting foran kamera, men jeg vil sannsynligvis ikke gjøre det, sier Hyneman. 

– Det har vært et utrolig produktivt ekteskap, men jeg tror dette er slutten, sier Savage. 

Begge to er derimot enige i at de er stolte av å ha vært en del av en TV-serie som har inspirert mange til å ville lære mer om vitenskap. 

– Deres unike personligheter og ekstraordinære ferdigheter har redefinert vitenskapelig TV, sier John Luscombe, lederen i produksjonsselskapet Beyond Productions i en uttalelse til Entertainment Weekly.