– «Wonderboyens» comeback vil øke Moldes inntekter

Sponsorekspert Jacob Lund spår en økende interesse fra sponsorene etter Ole Gunnar Solskjærs retur til Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær er hentet tilbake som Molde-manager og leder klubben i sin første kamp i torsdagens Europaliga-oppgjør mot Celtic.

Solskjærs comeback på «Røkkeløkka» nærmer seg allerede utsolgt.

Men det er ikke bare blant publikum Molde vil merke en stigende interesse etter re-signeringen av den tidligere Manchester United-helten.

– En spektakulær mann for sponsorene
Sponsorekspert og tidligere sponsorsjef for DnB, Jacob Lund, spår en økende interesse fra næringslivet.

– Ole Gunnar Solskjær er på mange måter en spektakulær mann som har mye å tilføre norsk fotball. Det er viktig for klubben og for norsk fotball at han kom tilbake. Jeg vet at sponsorkassen til Molde ikke er tom, men interessen fra sponsorene kommer til å øke, fastslår Lund.

Han har tidligere beskrevet Ole Gunnar Solskjær som en «wonderboy» for sponsorene. Den beskrivelsen står han fast med.

– Han er svært verdifull i form av sine personlige egenskaper og innstillinger. Solskjær ble satt stor pris på av tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson, og per dags dato er han fremdeles stor på Old Trafford. Solskjær representerer flott verdier, roser sponsoreksperten.

Sparebanken Møre har sammen med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skaffet midlene som sørget for at Solskjær kom tilbake til Aker Stadion.

Nekter å avsløre de økonomiske rammene
Informasjonssjef Tone Skotheim Gjerdsbakk vil imidlertid ikke avsløre noen av de økonomiske detaljene i avtalen med Solskjær.

– Det stemmer at vi har en offisiell samarbeidsavtale med Solskjær. Den avtalen gir oss mulighet til å bruke Solskjær i markedssammenheng både eksernt og internt, sier hun til TV 2 Sporten.

– Kan du si noe om de økonomiske rammene for avtalen?

– Nei, vi ønsker ikke å kommentere noe rundt det. Det jeg kan si er at der en markedsavtale som gir rettigheter til å bruke Solskjærs navn og bilde, svarer informassjonssjefen.

– Vil bli lekket før eller siden
Jacob Lund tror markedsavtalen Sparebanken Møre har med Solskjær snart vil bli kjent.

– Jeg tipper det dreier seg om rundt fem eller seks millioner kroner totalt. Men slike avtaler er stort sett ikke lenge hemmelige. De blir lekket ut før eller siden uansett, påpeker han.