Slik vil de lokke søringene nordover

Oppdraget er å drepe myten om at det er nitrist å være student i nord på sosiale medier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I Horten sier alle at Tromsø er et sted man ikke drar. Det er mørkt og vinter hele året rundt, sier Eva Vikmane (19).

– Jeg har fått mange spørsmål om hvordan jeg klarer meg når mørket kommer. De skjønner ikke hvordan det går an å være så langt nord, sier Eskil Kjølstad (25) fra Bærum. 

Nå får de muligheten til å avlive seige myter om det triste liv i nord. 

Vinner et års gratis bolig

For det manglet ikke på advarsler da Eva Vikmane (19) fra Horten og Eskil Kjølstad (25) fra Bærum fortalte sine venner at de skulle begynne å studere i Tromsø. Nå har de fått i oppdrag å rekruttere flere «søringa» til Norges arktiske universitet. 

De fem skal rett og slett dele sitt studentliv i Tromsø på sosiale medier, og de er allerede i gang. De tar bilder og gjør opptak selv, men følges også innimellom av et kamerateam.

– Vi  har dratt i gang prosjektet UITexperience for å la stundentene selv formidle hvordan et studentliv i Tromsø arter seg, forteller prosjektleder Kjetil Undseth til TV 2. 

Den av de fem som leverer best får bo gratis i Tromsø et helt år.

KRIGERNE: Denne gjengen skal avlive myten om det triste nord. FOTO: ANDERS MILDESTVEIT / TV 2
KRIGERNE: Denne gjengen skal avlive myten om det triste nord. FOTO: ANDERS MILDESTVEIT / TV 2

– Gevinsten er faktisk gratis bolig i et år! Vi snakker om en gevinst av verdi opp mot 80 000 kroner, forteller Undseth som selv er søring, som kom til Tromsø for 16 år siden og ble boende. 

Måtte på audition

Etter semesterstart i høst inviterte UiT førsteårsstudenter til å delta og 15 av disse ble invitert med videre.

– Først sendte de inn noen klipp og fortalte litt om seg selv, så hadde vi en audition. Fem ble deretter engasjert som ambassadører, og nå kjøres prosjektet i gang for fullt, sier Undseth.

Daglige oppdateringer

De fem som skal være universitetet i Tromsø sine ambassadører skal gjennom daglige oppdateringer på Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter formidle sine egne erfaringer og opplevelser som studenter i Tromsø.

Jenny  Steffensen (22) er fra Tromsø. Hun er ikke i tvil om hva som er det beste argument når byen skal selges inn til ungdommer lenger sør  i landet.

– Folkene er fantastisk, alle er supertrivelige og imøtekommende, sier Steffensen. 

Svenske Lina Öberg  var raskt ute med å fortelle om årets første skitur, da snøen la seg på Fløyfjellet i begynnelsen av oktober.

– På Instagram er jeg ganske aktiv. Det er lettere å ta et bilde og legge det ut, forteller hun.