Italiensk pizza av ypperste sort
Dag Tjersland er en av Norges beste italienske kokker. Han gjestet Wenches kjøkken, og delte sine pasta og pizzahemmeligheter med oss!
Sicliansk pizza – Sfincione
Denne pizzaen er forløper til amerikansk «pan pizza».
Oppskrift hentet fra boken «Pasta og pizza , pluss litt risotto og sånt….»
av kokk og restauranteier, DagTjersland, og fotograf, Christian Brun.
Dette trenger du:
- 500 g hvetemel , helst økologisk spelt eller italiensk mel tipo 00
- 1 ss salt
- 1 ss sukker
- ½ ts – 1 ts tørrgjær (liten mengde krever lang hevetid, minst 4 timer)
- 2 ½ dl vann
- 3 ss olivenolje
- 3 ss olivenolje til pensling
- Finrevet parmesan til dryss
Slik gjør du:
Bland mel, tørrgjær, salt, sukker, tørrgjær, fingervarmt vann og olje.
Elt godt i 15-20 min. i rolig tempo.
Sett til heving i 40-50 min., etter hvor mye gjær du har i.
Form til en tykk pizzabunn på stekebrett smurt med olje, bruk hendene!
Pensle med resten av oljen og sett til heving i 30-40 min.
Pensle med tomatsaus mens brødet/pizzabunnen hever.
Stek i varm stekeovn ved 240 grader, til gyllen farge.
Dags raske og gode tomatsaus til pasta og pizza
Dette trenger du:
- 500 g hele hermetiske plommetomater
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Kjør de hermetiske tomatene i kjøkkenmaskin/stavmikser.
Finhakk hvitløk og la surre i olje på svak varme, den skal ikke brunes.
Tilsett de knuste tomatene og la surre med i ca, 10 min.
Smak til med salt og nykvernet pepper.