Italiensk pizza av ypperste sort

Dag Tjersland er en av Norges beste italienske kokker. Han gjestet Wenches kjøkken, og delte sine pasta og pizzahemmeligheter med oss! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sicliansk pizza – Sfincione

Denne pizzaen er forløper til amerikansk «pan pizza».
Oppskrift hentet fra boken «Pasta og pizza , pluss litt risotto og sånt….»
av kokk og restauranteier, DagTjersland, og fotograf, Christian Brun.

 

Dette trenger du:

  • 500 g hvetemel , helst økologisk spelt eller italiensk mel tipo 00
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • ½ ts – 1 ts tørrgjær (liten mengde krever lang hevetid, minst 4 timer)
  • 2 ½ dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss olivenolje til pensling
  • Finrevet parmesan til dryss

Slik gjør du:

Bland mel, tørrgjær, salt, sukker, tørrgjær, fingervarmt vann og olje.
Elt godt i 15-20 min. i rolig tempo.
Sett til heving i 40-50 min., etter hvor mye gjær du har i.
Form til en tykk pizzabunn på stekebrett smurt med olje, bruk hendene! 
Pensle med resten av oljen og sett til heving i 30-40 min.
Pensle med tomatsaus mens brødet/pizzabunnen hever.
Stek i varm stekeovn ved 240 grader, til gyllen farge.

Dags raske og gode tomatsaus til pasta og pizza

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Dette trenger du:

  • 500 g hele hermetiske plommetomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk 
  • havsalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Kjør de hermetiske tomatene i kjøkkenmaskin/stavmikser.
Finhakk hvitløk og la surre i olje på svak varme, den skal ikke brunes.
Tilsett de knuste tomatene og la surre med i ca, 10 min.
Smak til med salt og nykvernet pepper.