SATSER VIDERE: Norwegian utvider flåten av Dreamliner-fly. Her er en av selskapets maskiner på London Gatwick. FOTO: NORWEGIAN
SATSER VIDERE: Norwegian utvider flåten av Dreamliner-fly. Her er en av selskapets maskiner på London Gatwick. FOTO: NORWEGIAN

Norwegian bestiller 19 nye Dreamlinere

Norwegian satser stort på langdistanse og utvider flåten med 19 Boeing 787-9 Dreamliner-fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg har selskapet en opsjon på ytterligere ti maskiner fra Boeing, opplyser selskapet torsdag morgen. 

– Denne bestillingen på 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl for Norwegian. Med de nye flyene kan vi lansere en rekke nye ruter til reisende over hele verden, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Fra åtte til 38

Selskapet har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i drift. 11 noe større fly av typen 787-9 er i bestilling. Med den nye ordren vil selskapet ha 38 Dreamlinere i drift innen 2020.

Norwegian har bestilt i alt 150 fly fra Boeing og 100 fra Airbus.

Fulle fly

Norwegian gikk med 832,8 millioner kroner i overskudd i tredje kvartal, mer enn dobbelt så mye som i samme kvartal i fjor.

Det er spesielt langdistanserutene og de internasjonale rutene som trekker opp resultatet, opplyser flyselskapet.

Fyllingsgraden i flyene ligger på 91 prosent, det høyeste nivået noensinne.

Satser på langrutene

– Vår langdistanseoperasjon og internasjonale virksomhet blir stadig viktigere, noe tallene for tredje kvartal bekrefter. Det er her vi kommer til å vokse mest fremover, noe som vil sikre selskapet større muskler i et globalt marked med sterk konkurranse, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Også Europa for øvrig trekker opp, mens Skandinavia ligger stabilt, sier han.

– Vi ser også at det skandinaviske og europeiske rutenettet er tett knyttet opp mot langdistanserutene ved at et økende antall passasjerer benytter seg av videreforbindelser. (©NTB/TV 2)