Sportsnyhetene: Martial, De Bruyne og Malmö-suksess

Slakter gamleklubben igjen: – Ingen kvalitet

Manchester United-legenden Paul Scholes hudfletter nok en gang prestasjonene til gamleklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United sikret seg uavgjort 1-1 mot CSKA Moskva i Mesterligaens gruppespill onsdag takket være en scoring av unggutten Anthony Martial.

Se høydepunkter fra onsdagens Mesterliga-kamper i Sportsnyhetene øverst!

Innsatsen i Moskva imponerte imidlertid ikke Manchester United-legenden Paul Scholes.

– Ingen kvalitet og bevegelse
Fire dager før byderbyet mot Manchester City regelrett slakter Scholes prestasjonene til gamleklubben.

– Ser du nærmere på Manchester Uniteds lag, så er det ingen kvalitet og ingen bevegelse. Spillerne løper ikke. Er det slik Manchester United skal spille, sa Scholes i BT Sports studio.

Og slo fast:

– De velger bare trygge løsninger over hele banen. Jeg kan ikke huske én eneste gjennombruddspasning til Wayne Rooney. Det er absolutt ingen bevegelse.

Kritisk til van Gaal
Scholes, som spilte for Manchester United fra 1994 til 2013 og fikk betegnelsen «verdensklasse» av den tidligere manageren Sir Alex Ferguson, mener Louis van Gaals spillestil ikke er i nærheten av å fungere.

– Det finnes flere spillere med løpskapasitet - Ander Herrera, Jesse Lingaard, Anthony Martial. Og disse kan finne Wayne Rooney med pasninger, men ingen av dem tenker i det hele tatt på å ta et løp, konkluderte han.

Det er langt fra første gang Scholes uttaler seg kritisk om gamleklubben. I august sa han blant annet at å se Manchester United spille var «som å se maling tørke».

Den tidligere midtbanespilleren har også vært svært kritisk til van Gaals massive pengebruk.