CIA-sjef John Brennan under en pressekonferanse i desember i CIA-hovedkvarteret i Langley. FOTO: JIM WATSON / AFP / NTB scanpix
CIA-sjef John Brennan under en pressekonferanse i desember i CIA-hovedkvarteret i Langley. FOTO: JIM WATSON / AFP / NTB scanpix

WikiLeaks: Her er epostene fra CIA-sjefen

WikiLeaks hevder å ha skaffet seg tilgang til CIA-sjef John Brennans private eposter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WikiLeaks hevder å ha skaffet seg tilgang til CIA-sjef John Brennans private eposter og offentliggjorde onsdag kveld de første lekkasjene på sin nettside.

De seks epostene stammer ifølge Wikileaks fra 2007 og 2008, før Brennan ble sjef for den amerikanske etterretningsorganisasjonen, og omhandler blant annet Iran og tortur.

WikiLeaks varslet saken på sin egen Twitter-konto onsdag:

«Vi har fått tak i innhold fra CIA-sjef John Brennans epostkonto og vil legge det ut om kort tid», het det i meldingen.

Twitter har bekreftet at kontoen tilhører WikiLeaks. Den antas å være kontrollert av nettstedets grunnlegger Julian Assange, som har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London som følge av voldtektsanklager i Sverige.

Meldingen kommer få dager etter at en tenåring kontaktet journalister i New York Post for å fortelle at han har hacket CIAs nettportal og fått tilgang til sensitive opplysninger fra Brennans epostkonto.

FBI og politiets sikkerhetstjeneste etterforsker påstandene. Hvis de viser seg å stemme, vil det være et hardt slag for amerikansk etterretning, som tidligere er blitt utsatt for en rekke lekkasjer. (NTB/TV 2)