Northugs trener vil bli landslagstrener

Stig Rune Kveen har ambisjonene i orden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Senales, Italia (TV 2 Sporten): – Jeg er så heldig at jeg jobber med verdens beste skiløper, men når Petter (Northug jr.) en gang gir seg så er jeg giret på nye utfordringer. Jeg har ambisjoner og blir gjerne landslagstrener om jeg får muligheten, sier Kveen til TV 2.

Stig Rune Kveen er blitt 35 år og har bestemt seg for hva han skal drive med i livet: Han skal være langrennstrener.

– Det jobbes godt rundt i Ski-Norge, og jeg jeg har lyst til å jobbe for å fram nye Northug-er, forklarer han til TV 2 etter en skiøkt med Petter Northug jr. på isbreen i Val Senales.

Mens Petter Northug jr. ikke vil være på landslaget, søker altså hans trener dit etter hvert.

– Pussig?

– Nei, Petter har jo vært klar på at han mener landslaget er den beste plassen å utvikle seg på. Begge hans brødre er jo under Norges Skiforbunds vinger, men Petter selv ønsket forandring i sin hverdag. For min egen del virker det spennende og utfordrende å jobbe med de beste løperne her i landet.

– Og hva slags trener er mannen som har gull i stafett sammen med blant andre Petter Northug jr.?

– Jeg tror at jeg er veldig engasjert. Jeg har vært skiløper selv og vet hva dette går ut på. Og jeg tror jeg vet at det er konsentrasjon på hver bidige treningsøkt som teller. Kvalitet over tid er det som skaper resultater.

– Kan andre lære noe av Petter Northug jr.?

– Mange har nok mye å lære av ham. Petter er jo spesiell. Han har de rette genene og dessuten hodet på rett plass. Det andre nok har mest å hente på fra Petter er på den mentale biten. Han er utrolig dyktig til å koble ut alt som kan bryte ham ned, kun fokusere på seg selv. Og så blir han trigget av å konkurrere, han trigges av mesterskap, han blir ikke redd, han blir offensiv.