Tøft å henge på Johaug og Bjørgen: – Noen går på en smell – som meg

Marthe Kristoffersen satser på egenhånd etter å ha blitt droppet av landslaget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Senales (TV 2): Marthe Kristoffersen innser at hun som landslagsløper trente for hardt i forhold til det kroppen tålte.

– Jeg jobbet og jobbet og møtte veggen, forklarer hun.

– Therese (Johaug) og Marit (Bjørgen) er jo verdens beste skiløpere. Å følge dem på trening er det ikke alle som klarer. Noen kommer seg igjennom kjøret, andre går på noen smeller – som meg.

Etter mange mange år som landslagsløper satser hun nå videre på egenhånd.

– Dette var jo en ny situasjon og jeg måtte snu noen steiner for å finne veien videre. Jeg er nå i et nytt miljø. Jeg tar det å bli sparket fra landslaget som å få en ny sjanse som langrennsløper, forklarer hun.

Trener mindre, vil bli råere

Marthe Kristoffersen er, som landslagsløperne, på plass i Val Senales.

– Takket være en sponsor får jeg noen dager på ski, men dette er ikke noe høydeopphold slik landslaget kjører, sier hun.

– Hva er resepten på å komme tilbake i gammelt slag?

- Nå trener jeg litt mindre. De siste fem årene har jeg vel trent 900 timer i året, nå har jeg redusert det til 800 timer - som også er ganske mye. Men, nå føler jeg at jeg har litt mer overskudd. Jeg forsøker også å trene litt annerledes for å styrke andre kvaliteter som hurtighet, mer staking og så jobber jeg med å bli litt råere.

– Hva er den største forskjellen på å være landslagsløper og måten du driver på nå?

– Jeg må jo gjøre mye mer selv. Jeg må smøre ski selv, jeg må blande sportsdrikk selv, for å ta et par ting jeg kommer på i farten. Enkelt sagt: Jeg må gjøre mer av jobben selv, men det tror jeg at jeg bare har godt av.

– Hva tenker du om kommende sesong?

– Jeg gleder meg på en litt annen måte en før. Jeg føler i alle fall nå at skuldrene er litt lavere enn før. Jeg får skynde meg langsomt og satse på å bli i god form etter jul.

– Er du eventuelt klar for en ny periode på landslaget?

– Jeg tenker ikke i den retningen. Nå er mitt mål å komme tilbake på et høyere nivå, så får tiden vise om det er verdt en plass på landslaget, mener Marthe Kristoffersen.