Dette tjener Solskjær i Molde-comebacket

Et spleiselag bestående av Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og Sparebanken Møre sikret Ole Gunnar Solskjærs signatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Molde (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjær ble onsdag presentert som ny manager i Molde.

Den tidligere Manchester United-spissen blir en av Tippeligaens best betalte trenere i comebacket i «Rosenes By».

I sin forrige avtale med Molde i 2012 betalte Aker ASA halvparten av lønnen til Solskjær.

Både Aker ASA og Molde bekreftet at lønnen var på 4,4 millioner kroner, hvor to millioner kroner av årslønnen ble utbetalt av Aker.

– Jeg får 2,4 millioner kroner i grunnlønn, og bonuser i tillegg. Hvis vi vinner gull, får jeg én million til. Så jeg tjener mer enn som reservelagstrener i Manchester United, sa Solskjær da den forrige lønnsavtalen med Molde ble kjent.

Direktøren: – Får de samme rammene
Den comeback-klare treneren vil få de samme betingelsene i sin nye kontrakt med Molde.

Det bekreftet avtroppende Molde-direktør Tarjei Nordstand Jacobsen på en pressekonferanse på Aker Stadion tirsdag.

– Ole Gunnar Solskjær har signert en kontrakt frem til sommeren 2019. Avtalen med Solskjær har den samme rammen han hadde ved forrige korsvei. Og det er også svært gledelig at vi denne gang har en egen markedsavtale med Sparebanken Møre, opplyste Nordstrand Jacobsen.

Avtalen innebærer at Sparebanken Møre betaler deler av lønnen til Solskjær.

– Det er fantastisk at vi kan være med å bidra til at en av Norges største idrettsutøvere gjennom tidene kommer tilbake til MFK. Ole Gunnar har gjort det stort helt i toppklassen og at han kommer tilbake til MFK og bidrar med verdifull kompetanse er stort for oss, sa Sparebanken Møres banksjef Kolbjørn Heggdal på pressekonferansen.

Aker har i Solskjærs nye Molde-kontrakt ingen avtale med 42-åringen. Det opplyser Atle Kigen, som er kommunikasjonsdirektør i ASA, overfor TV 2 Sporten.

– Aker har ingen avtale med Ole Gunnar Solskjær – verken når det gjelder lønn eller markedsrettigheter, skriver han i en epost til TV 2 Sporten.

Spleiselag med Røkke, Gjelsten og Sparebanken Møre
Lokalavisen Romsdals Budstikke skriver at det ved denne anledningen er Sparebanken Møre som har gått inn med betydelige midler for å bidra til Moldes avtale med Ole Gunnar Solskjær.

Avisen skriver videre at eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skal også støtte klubben med ytterligere overføringer de kommende sesongene for å bringe Molde tilbake til toppen av norsk fotball og ut i Europa så fort som mulig.

– Nå er det ikke mer enn fire timer siden han ble presentert, men kjenner jeg ham rett så kommer Solskjær fort til å gjøre seg gjeldende i korridorene her, svarte Nordstrand Jakobsen på TV 2 Sportens spørsmål om hvilke krav Solskjær ville sette i sin retur til klubben.

Solskjær skal i tillegg til sine lønnsbetingelser også ha bedt om betydelige midler til å forsterke laget foran neste sesong, opplyser Rbnett.no.

Sparebanken Møre er Moldes generalsponsor og har støttet klubben siden 2003.

PS: Ifølge Skattelistene, som ble sluppet forrige uke, har Solskjær ikke lidd noen økonomisk nød under sitt opphold fra fotballen. 42-åringen står oppført med en inntekt på 18,4 millioner kroner og en formue på 20,1 millioner kroner for skatteåret 2014.