IRON MAIDEN: De legendariske rockerne i Iron Maiden kommer til Norge og Telenor Arena neste år.  FOTO: RENE VOLFIK / SCANPIX
IRON MAIDEN: De legendariske rockerne i Iron Maiden kommer til Norge og Telenor Arena neste år.  FOTO: RENE VOLFIK / SCANPIX

Rockelegender kommer til Norge

Neste år har du sjansen til å få med deg den legendariske rockegruppen Iron Maiden i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rockelegendene i Iron Maiden kommer til Telenor Arena 15. juni neste år. Det bekrefter konsertarrangør Live Nation i en pressemelding.

Bandet som nylig gikk til topps på hitlister i 40 land med albumet The Book of Souls, vil ta med seg de nye låtene til norske fans når de legger ut på verdensturné hvor de skal innom imponerende 35 land.

Flyr selv

Det er bandets vokalist Bruce Dickinson som selv flyr bandet sitt verden rundt i en Boeing 747-400, eller «Ed Force One» som bandet kaller flyet.

Og den kjente vokalisten gleder seg til å legge ut på tur igjen.

– Vi kan nesten ikke vente med å komme ut på tur igjen. Maiden trives med å være på turné, og å komme ut til våre fans. Det er det vi liker best.

Vokalisten gleder seg veldig til Oslo-besøket.

– Når vi starter i USA i slutten av februar, vil det være 19 måneder siden vårt siste show i Sonisphere i England, så vi ivrer etter å dra ut. Det vil være en fantastisk følelse å gå ombord i vårt nye Jumbo Ed Force One med crewet og utstyret og komme tilbake på scenen for å se dere. Telenor Arena er en flott konsertarena å spille på. Det var i 2011 at vi sist var i Oslo, så det blir fint å se alle våre fans igjen her, skriver vokalisten i pressemeldingen til Norge.

Nye og gamle sanger

Bandet har ennå ikke bestemt hva de skal spille i Telenor Arena, men vokalisten sier det vil bli både gamle og nye låter.

– Selvsagt har vi ikke bestemt spillelisten ennå, siden vi ikke har begynt å øve, men vi ser fram til å spille flere nye sanger, spesielt siden innspillingen var live. Men, siden det er lenge siden vi har sett alle våre fans, så er jeg sikker på at vi vil inkludere flere av våre eldre fans' favoritter også.

Spesiell gjest under konserten i Telenor Arena vil være det svenske bandet Ghost. Oppvarmingsband under hele verdensturneen er bandet The Raven Age.