Kyllingsuppe med inspirasjon fra Asia

I dag laget Wenche en nydelig suppe med smak av ingefær, koriander, chili, fennikel og kokosmelk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne suppen er fri for melk og gluten så lenge du sjekker at fiskesausen, soyasausen og kyllingkraften er glutenfri.

Dette trenger du:

  • 2-3 kyllingfileter (skinn og benfrie)
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1-2 ts frisk finhakket ingefær
  • 1 liten fennikel
  • 1-2 stilker stilkselleri
  • 2 ss nøytral olje (ikke olivenolje)
  • ½-1 ts currypaste (sterk etter smak)
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1-2 ts fiskesaus
  • 5 dl kokosmelk
  • Finrevet skall av 1 lime
  • Saft av 2 lime
  • Eventuelt smak til med 1-2 ts sweet chili eller ¼ ts sukker
  • Rikelig med frisk koriander

Slik gjør du:

Kyllingsuppe med asiatisk vri. FOTO: TV 2 / TV 2
Kyllingsuppe med asiatisk vri. FOTO: TV 2 / TV 2

Skjær kylling i strimler.
Rens og finhakk løk, hvitløk og chili.
Skjær fennikel i tynne strimler og finsnitt stilkselleri.
Surr kyllingen i olje, tilsett grønnsaker og la det surre 1-2 min.
Tilsett kyllingkraft og kok opp, tilsett fiskesaus og kokosmelk.
Kok opp og la trekke i ca 10 min.
Smak til med skall og saft av lime og eventuelt sweet chili og rikelig med koriander.
Suppen skal være litt sterk, litt salt, litt søt og litt syrlig.