Kamerakvinnen som sparket ned flyktning saksøker ham

Fotograf Petra Laszlo mener hendelsen har ødelagt livet hennes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kvinnelige TV-journalisten Petra Laszlo sjokkerte hele Europa da hun spente bein og regelrett sparket flere flyktninger i Ungarn i september. 

Bildene viser Petra Laszlo da hun sparket til et barn på desperat flukt fra politiet.  Foto:  AFP/NTB Scanpix
Bildene viser Petra Laszlo da hun sparket til et barn på desperat flukt fra politiet.  Foto:  AFP/NTB Scanpix

Situasjonen oppsto da frustrerte flyktninger brøt igjennom politisperringene, etter å ha fått beskjed om å ikke bevege seg videre ved byen Roszke , nær grensen til Serbia.

Spente bein og sparket 

Desperate løp de gjennom rekken av politimenn, noen alene, andre med barn på armene. . Mens politimennene forsøkte å stanse menneskene som løp, var en rekke journalister på plass for å dokumentere dramaet.

En av disse var Laszlo fra den ungarske TV-kanalen N1TV. Men i stedet for å filme det som skjedde, spente hun bein og sparket flere av flyktningene som kom løpende. Alt ble filmet. På videoen kan man se den syriske fotballtreneren Osama Abdul Mohsen, som kommer løpende med sønnen sin i armene. Da TV-fotografen spenner bein på ham, faller faren oppå sønnen. 

Hun mistet jobben, og er tiltalt for vandalisme av ungarske myndigheter. Selv hevder hun at hun følte seg truet da strømmen av flyktninger kom mot henne. 

MØTE MED HELTEN: Sju år gamle Zaid fikk henge med Cristiano Ronaldo. AFP PHOTO/ NTB Scanpix
MØTE MED HELTEN: Sju år gamle Zaid fikk henge med Cristiano Ronaldo. AFP PHOTO/ NTB Scanpix

Se videoen øverst i saken! 

Hat på nett 

Hun har også fått gjennomgå kraftig på nett. På Facebook er det opprettet flere hat-sider. Blant annet siden Petra Laszlo Shame Wall, som har over 10.000 følgere.

Hun har tidligere uttalt at livet hennes er ødelagt og føler seg misforstått.

«Jeg er ikke en hjerteløs, rasistisk kamerakvinne som sparker ned barn. Jeg fortjener ikke denne heksejakten eller drapstruslene.Jeg er bare en arbeidsløs småbarnsmor som tok en dårlig avgjørelse, og jeg er veldig lei meg», skrev hun i et åpent brev i september. 

Nå ønsker hun å saksøke Facebook, fordi hun mener ta de ikke har slettet trusler som har kommet mot henne. Hun vil også saksøke den syriske fotballtreneren, som hun hevder har forandret forklaring underveis. 

På sikt vil hun flytte til Russland, melder nettstedet Daily News. 

En eventyrhistorie

Fotballtreneren selv kom bra ut av hendelsen, og at han ble angrepet av fotografen har på mange måter vært et lykketreff.

 Da han i intervjuer fortalte at han var en erfaren fotballtrener for et av de beste lagene i Syria, ble han sporet opp etter ankomst i Tyskland. Derfra gikk turen til Spania, hvor han fikk jobb ved National School of Soccer Coaches utenfor Madrid. Nå søker han om familiegjenforening med kona og resten av familien. 

Da Real Madrid leste om flyktninghelten som var ankommet landet, inviterte de ham og sønnen til Bernabeu-stadion. Her kunne han og sønnen møte spillerne. 7 år gamle Zaid hadde trolig sitt livs øyeblikk da han fikk møte sin store helt, Cristiano Ronaldo. 

Det har i ettertid blitt rettet flere påstander om at Osama Abdul Mohsen tidligere har støttet terroristorganisasjonen Nusra Front, som har forbindelser til al-Qaida. New York Times har gått igjennom disse påstandene og slår fast at de er grunnløse.