Solskjær blir Molde-manager

Ole Gunnar Solskjær returnerer til sin gamle klubb på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Molde i en pressemelding onsdag.

Solskjær leder laget mot Celtic i morgen. Molde Fotballklubb har inngått en 3 ½ års avtale med Solskjær.

Erling Moe fortsetter som hjelpetrener.

– Jeg er sulten igjen
«Ole Gunnar trer inn med øyeblikkelig virkning og vil lede laget mot Celtic FC i Europa League torsdag 22.oktober kl.21.05», skriver klubben.

Solskjær gleder seg til å ta fatt på en ny Molde-periode.

– Jeg har hatt et friår. Nå begynte jeg å bli sulten på å komme på et høyere nivå igjen. Jeg har hatt dialog med Molde en stund. Det trigget meg. Jeg er sulten igjen, sier Solskjær til klubbens hjemmeside

– Et comeback i Molde var ventet, men det ble et kortere opphold i Cardiff enn det jeg hadde forventet og håpet på. Nå er jeg ønsket tilbake og det var jo kjekt, sier Solskjær.

Han mener det er stor forskjell på dagens Molde-lag og laget han forlot i januar 2013.

– Klubben er mye bedre stilt. Både mentalt, med fasilitetene og med en spillerstall som har vunnet fem troféer på de siste fire årene. De har hatt et skuffende år i år, men det er et helt annet utgangspunkt. Det vekker denne sulten igjen, sier Solskjær.

Den tidligere Manchester United-stjernen forventer at spillergruppen skal være like sultne som ham. 

– Vi må snu den trenden som har vært i år. Det er vanskelig å si. Jeg har sett det fra utsiden. Det har vært litt stang ut, og det må vi snu. Det er hverdagen som må gjøres skikkelig. Er de sultne nok? Det er det jeg har kjent på selv. Er jeg sulten nok til å gjøre det som skal til? Er jeg sulten nok til å legge ned alle timene som skal til for å vinne tilbake marginene de har hatt mot seg? Det må spillerne også tenke på, sier Solskjær.

Leder laget mot Celtic
Solskjær får sin første store test i europaligakampen mot Celtic.

– Jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal være med. Erling har gjort alle forberedelsene. Erling får lov til å bestemme. Jeg blir med inn og ser om det er noe jeg kan bidra med.

– Jeg så Celtic mot Malmö i begge kampene. Det er en fantastisk kamp både for spillerne, publilkum og omgivelsene. Celtic er en av de største klubbene i Storbritannia. Det er en klubb som gir deg litt ekstra. Vi møter en topp, topp internasjonal klubb, sier Solskjær.

I Tippeligaen har Molde vært en skuffelse så langt. En 7. plass er langt unna forventningene før sesongen. Solskjær skal bruke vinteren til å få Molde-skuten på riktig kurs.

– Nå har vi noen måneder før vinterferie, og så tar vi og gjør opp status etter hvert. Jeg har snakket en del med Erling de månedene han har vært der. Jeg tror ikke det trengs å gjøres veldig mye.

Fikk sparken i Cardiff
Solskjær ble Molde-trener for første gang i november 2010. Han ledet klubben til seriegull i 2011 og 2012 og cupgull i 2013 før han forsvant til Cardiff i januar 2014.

Cardiff-oppholdet ble ingen suksess for Solskjær. Klubben rykket ned fra Premier League. Han måtte forlate klubben 18. september 2014. Laget rykket ned til Championship etter 2013/14-sesongen og startet 2014/15-sesongen med en rekke dårlige resultater.

Les også: – Frykter ikke sparken, men vet at det kan skje