ENORM INTERESSE: Billettene til Norges kamp mot Ungarn rives bort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENORM INTERESSE: Billettene til Norges kamp mot Ungarn rives bort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Enorm billett-interesse før Ungarn-kampen: – Aldri opplevd maken  

Billettene til Norges oppgjør mot Ungarn rives bort i rekordfart, men det er ikke utsolgt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge kan kvalifisere seg til sitt første EM-sluttspill siden 2000 dersom det blir sammenlagt-seier etter playoffkampene mot Ungarn på Ullevaal og i Budapest i november.

Interessen for playoffkampene er enorm, men kampen er ikke utsolgt, slik flere medier har meldt tidligere i dag. Enorm pågang på billettservice.no gjør at slike meldinger kan forekomme, men det er ikke korrekt.

– Det er svært hyggelig at interessen er så stor. Det er ikke bare til hjemmekampen det er stor interesse, men vi opplever også at folk er interessert i å reise på bortekampen, forteller arrangement-sjef Dag Vestlund i NFF til TV 2 Sporten.

Billettene til hjemmekampen mot Ungarn 12. november selges raskere enn noen annen norsk landskamp de siste årene.

– Det forundrer meg ikke. Det viser bare hvilken interesse det er rundt landslaget. Jeg vet ikke om det er «all time high», men det er ikke langt unna. Det viser bare at interessen er veldig stor når Norge vinner fotballkamper, konstaterer Vestlund.

– Jeg har aldri opplevd maken i mine to år i jobben, sier Krystad - som er opptatt av å formidle at det fortsatt er billetter igjen.

Det sier en travel Thor André Krystad, billettansvarlig i NFF.

– Serverne til billettservice varsler om at det er enorm pågang. Det er mange som er innom og holder av billetter, før de forsvinner ut igjen. Derfor er det viktig å si at det fortsatt er billetter igjen, men de er sterkt begrenset, sier Krystad.

I tillegg venter NFF på bekreftelse fra Det ungarske fotballforbundet om hvor mange som kommer tilreisende fra utlandet.

– Det er i utgangspunktet satt av 1350 billetter, men vi vet ikke om de kommer 1300 eller bare 100. Det vil i så fall gjøre at flere billetter blir tilgjengelige, sier Krystad.

Høgmo fornøyd med trekningen
Returoppgjøret spilles i Budapest søndag 15.november.

Begge kampene har avspark klokken 20.45.

– Det var en spennende trekning å følge. Vi møter et lag som er et relativt nytt bekjentskap for vårt unge mannskap. Ungarn er et rutinert lag med en snittalder på rundt 30 år, og de slapp inn relativt få mål i kvalifiseringen. Som jeg sa på forhånd, så er det relativt jevnt mellom de fire vi kunne møte med plusser og minuser hos alle, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter playoff-trekningen.