STØTTE: Flere hundre personer holdt opp portretter av Vladimir Putin og Bashar al-Assad ved den russiske ambassaden i Damaskus den 13. oktober for å vise sin støtte til russernes luftkrig i Syria. Bildet er tatt rett før to raketter traff ambassaden, og skapte panikk blant demonstrantene.  FOTO: LOUAI BESHARA / SCANPIX/AP
STØTTE: Flere hundre personer holdt opp portretter av Vladimir Putin og Bashar al-Assad ved den russiske ambassaden i Damaskus den 13. oktober for å vise sin støtte til russernes luftkrig i Syria. Bildet er tatt rett før to raketter traff ambassaden, og skapte panikk blant demonstrantene. FOTO: LOUAI BESHARA / SCANPIX/AP

Syrias president Assad besøkte Putin i Moskva

Syrias president Bashar al-Assad var tirsdag i Moskva, hvor han diskuterte krigen mot «terrorister» med president Vladimir Putin, opplyser Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syrias president Bashar al-Assad var tirsdag på besøk hos Vladimir Putin i Moskva. Presidentene diskuterte krigen mot «terrorgrupper» i Syria, opplyser Kreml.

Assad informerte Putin om situasjonen i Syria og regjeringsstyrkenes planer, sa Putins talsmann Dmitrij Peskov til pressen onsdag.

– Presidenten i den syriske arabiske republikk, Bashar Assad, kom på et arbeidsbesøk til Moskva i går kveld og hadde samtaler med Russlands president Vladimir Putin, sier Peskov.

De to diskuterte den syriskrussiske militærkampanjen mot væpnede islamister i Syria, tilføyer han.

Russland, som sammen med Iran er Assads eneste gjenværende allierte av betydning, gikk for tre uker siden for alvor inn i borgerkrigen i Syria på regimets side.

Russiske krigsfly har siden bombet flere hundre stillinger tilhørende Assads fiender.

Putin sier luftangrepene er rettet mot IS og «andre terrorister», men brorparten av angrepene har skjedd i områder av Syria som kontrolleres av andre opprørsgrupper.

Mange av disse gruppene får støtte fra land som USA, Tyrkia og Saudi-Arabia.

Saken oppdateres.

(NTB)