Se Sportsnyhetene: Neuer-tabbe mot Arsenal

Neuer fra superredning til å servere Arsenal seieren på sølvfat

Arsenals håp om Mesterliga-avansement lever i beste velgående etter 2-0 mot Bayern.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Bayern 2-0

Etter en Mesterliga-marerittstart med tap for Dinamo Zagreb og Olympiakos hadde Arsenal virkelig kniven på strupen før møtet med gruppeleder Bayern München tirsdag.

Det skulle bli en duell mellom gigantkeeperne Petr Cech og Manuel Neuer. Den duellen så Neuer ut til å vinne med knapp margin, helt til han tabbet seg ut forærerte Arsenal og Olivier Giroud 1-0-målet. 

På overtid sørget Mesut Özil for 2-0-seier til Arsenal, og dermed lever Mesterliga-håpet i beste velgående for The Gunners. 

SUPERREDNING OG KJEMPETABBE: Manuel Neuer viste seg frem på godt og vondt mot Arsenal.
SUPERREDNING OG KJEMPETABBE: Manuel Neuer viste seg frem på godt og vondt mot Arsenal.

– Nødt til å takke Cech

Olympiakos og Omar Elabdellaoui vant 1-0 mot Dinamo etter scoring av Brown Ideye i gruppens andre kamp.

Når gruppespillet er halvspilt står Arsene Wengers menn tre poeng. Det samme har Dinamo Zagreb, mens Bayern og Olympiakos står med seks hver.

– Vi trengte denne seieren for å holde oss i Champions League og forsøke å kvalifisere oss til sluttspillet. Vi er nødt til å takke Petr Cech, han spilte en fantastisk kamp, sier Olivier Giroud til BT Sport.

Eventyrlig Neuer-redning

Petr Cech vartet opp med en flott redning da Thiago fyrte løs fra ti meter elleve minutter ut i oppgjøret, men redningen Manuel Neuer skulle varte opp med etter 33 minutter var i en helt annen klasse.

Nacho Monreals innlegg fra venstrekanten var millimeterpresist på pannebrasken til Theo Walcott, og Arsenal-spissens heading var god. Men ikke så god som den måtte være for å overliste Neuer, som vartet opp med en utrolig refleksredning.

Kvarteret før slutt var det Petr Cech sin tur til å vise seg frem, da Robert Lewandowski ble spilt fri. Polakken har vært i fryktinngytende form denne sesongen, men klarte ikke å overliste tsjekkeren.

Neuer-tabbe

Og selv om kampens redning tilhørte Neuer, så var det Cech som ble kampens keeperhelt. Et par minutter etter at Cech viste seg frem var det nemlig tyskerens tur, og denne gangen viste han seg frem med negativt fortegn.

Santi Cazorla slo et frispark inn i Bayern-boksen og Neuer kom rusende ut for å ta ballen. Men i stedet feilberegnet han fullstendig i timingen sin og slo hull i lufta. Ballen traff innbytter Olivier Giroud i ansiktet, og han sørget for 1-0 til Arsenal.

Tre minutter på snappet Hector Bellerin ballen på Bayerns banehalvdel og stormet frem. Backen la inn foran mål, der en Mesut Özil som kom stormende fyrte løs.

Neuer så ut til å ha vartet opp med nok en kjemperedning, men assistentdommeren mente helt korrekt at ballen hadde vært over streken. 2-0, og Arsenal kunne juble for tre svært viktige Mesterliga-poeng.