HYLLER HATERNE: Louise Angelica Riise (25) og John Arne Riise (35), her på en fest i Oslo i sommer. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
HYLLER HATERNE: Louise Angelica Riise (25) og John Arne Riise (35), her på en fest i Oslo i sommer. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

John Arne Riise: –  Plager meg veldig at jeg måtte takke nei til «Haterne»

John Arne Riise (35) hyller serien og synes det er tøft av kjendisene å stille opp og konfrontere de som hetser dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har TV 2 satt søkelys mot folk som kommer med hatefulle ytringer mot offentlige personer i sosiale medier.

Som mange andre, har fotballproffen John Arne Riise (35) latt seg provosere av nett-trollenes grove hets.

– At noen kan sitte hjemme og skrive så mye stygt om personer de aldri har møtt eller kjenner? Hva skjer? Har de så mye hat mot noen bare av å lese om de i media? Hva får mennesker til å gjøre slikt? Jeg blir så jævlig provosert! skriver han på sin blogg tirsdag.

Imponert over de som stiller opp

– Jeg har nå sett episodene med Sophie Elise, Sandra Borch og Jørgen Foss. Jeg må bare applaudere. Først til TV 2 som tar et skikkelig tak i noe som er et stort problem, spesielt i Norge, men ikke minst til kjendisene som stiller opp. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å stille opp på slikt, men at de gjør det viser bare at det er et seriøst problem, skriver han.

Riise mener alle bør tenke igjennom om meningene deres kan ødelegge andres liv.

– Jeg mener at alle må kunne ha en mening. Null stress. Jeg har også mine meninger som sikkert er helt på jordet av og til. Men hvorfor dra det så langt? Hvorfor så mye hat? Hva får en person til å i det hele tatt skrive så mye dritt?

Kunne ønske han kunne bidra

Riise har vært en offentlig profil i mange år, og han har måttet tåle sin del med offentlig hets.

Han og kona Louise Angelica Riise (25) har flyttet til Mumbai, og på grunn av en svært travel timeplan, hadde han ikke selv mulighet til å være med på programmet. Det synes han er synd.

– Det plager meg veldig at jeg måtte takke nei. Jeg hadde virkelig et stort ønske om å kunne være med og bidra, skriver han.