MÅ BETALE: Tommy Fredvang må betale store erstatningssummer til sin tidligere nabo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MÅ BETALE: Tommy Fredvang må betale store erstatningssummer til sin tidligere nabo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Tommy Fredvang tapte rettssak – må betale tusenvis i erstatning

Artisten må punge ut 269.000 kroner til tidligere nabo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artisten Tommy Fredvang (33) må betale 169.000 kroner i erstatning til en tidligere nabo, samt 100.000 kroner til å dekke deler av motpartens advokatutgifter, skriver Stavanger Aftenblad.

Erstatningskravet skyldes at en tidligere nabo har fått sopp- og råteskader på grunn av en lekkasje fra Fredvangs hus i Stavanger. 

I dommen fra Stavanger Tingrett står det at det er et utett beslag i overgangen mellom de to husene, som er årsaken til de store vannskadene.

Fredvang stiller seg uforstående

– Det er spesielt at retten konkluderer med at skaden har oppstått før jeg kjøpte boligen, og at jeg likevel må betale utgiftene. Jeg har også vanskelig for å forstå at jeg skal være ansvarlig for en skade som naboen har meldt fra om to måneder før jeg overtok boligen, sier Fredvang til TV 2 tirsdag.

Fredvang kjøpte huset i 2013, da han bestemte seg for å flytte tilbake til Stavanger etter ti år i Oslo.

Han oppdaget tidlig at det var store lekkasjer og vannskader, og han fikk etter ett år utbetalt 1,275 millioner kroner fra den tidligere eieren av huset, skriver Stavanger Aftenblad.

– Ikke uventet

Pengene skulle også dekke eventuelle krav som ville komme fra naboene. Naboen valgte å gå til søksmål i januar i år.

– Min klient er godt fornøyd med dommen, men den er ikke uventet, sier advokat Eyolf Lund, som representerer Fredvangs tidligere nabo, til Stavanger Aftenblad.

I februar i år solgte Fredvang boligen til 1,45 millioner kroner. Det var én million mindre enn det han kjøpte boligen for.

Tommy Fredvang slo igjennom i X Factor i 2009, og han har også vært med i blant annet Skal vi danse, Melodi Grand Prix og Stjernekamp.