Kokosmakroner og berlinerkranser

Kokosmakroner: Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under omrøring til en seig deig 6-8 min, den skal ikke koke! Bruk to teskjeer og sett "topper" på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i varm stekeovn 200oC i 10-15 min. Avkjøl på rist. Frys for å holde dem myke eller oppbevar i tett kakeboks. Om ønskelig kan kakene dyppes i sjokoladeglasur: Hakk 100 g mørk sjokolade ( 55 %) i små biter , legg i en liten bolle og sett over i en liten kasserolle med vann, - vannbad. Bollen skal dekke kasserollen. Varm opp, trenger ikke koke. Ikke rør i sjokoladen før alt sjokoladen er blitt myk. Dypp de stekte kokosmakronene i den smeltede sjokoladen. Sett på matpapir til avkjøling. Oppbevar i tett boks ved 10-12 oC .

Berlinerkranser: Kok eggene i 8 min. Avkjøl og ta ut plommene. "Gni" ut de kokte eggeplommene og bland inn de rå eggeplommene. Tilsett sukker og visp til en lys og luftig eggedosis. Smuldre smøret i hvetemelet og elt inn i eggedosisen. Sett deigen kaldt et par timer eller natten over i kjøleskapet. Elt inn mer hvetemel hvis deigen virker klisset ved utbaking. Melmengden avhenger av størrelsen på eggeplommene. Trill ut tynne pølser og form til små kringler. Dypp/pensle først i eggehvite så i perlesukker. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i stekeovn i ca 10 min, gjerne varmluft. Avkjøl på rist. Oppbevar i tett kakeboks.

Tips: Er deigen smuldrete og vanskelig å trille, tilsett et par spiseskjeer matfløte. Det gjøre deigen lettere å jobbe med.