POPULÆR MANN: Terje Søviknes tar fatt på sin femte periode som ordfører. Her fra landsmøtet til Frp på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POPULÆR MANN: Terje Søviknes tar fatt på sin femte periode som ordfører. Her fra landsmøtet til Frp på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politisk motstander stemte på Terje Søviknes (Frp) 

Da kommunestyret i Os kommune ble konstituert tirsdag, fikk Frp/Høyre-koalisjonen en overraskende klapp på skulderen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den lokale publikasjonen Midtsiden.no som forteller om den kuriøse konstitueringen i hordalandskommunen. 

At den svært populære ordføreren Terje Søviknes skulle bli gjenvalgt, til sin femte periode, var selvsagt ventet. Men mens forsamlingen ventet at han skulle bli gjenvalgt med 18 mot 17 stemmer, tikket det inn én ekstra stemme - fra en av opposisjonspolitikerne.

– Hyggelig 

– En hyggelig klapp på skulderen?

– Ja, så absolutt. Det er alltid hyggelig å få en ekstra stemme, sier Søviknes til TV 2.

– Men den stemmen var uten betydning for resultatet. Det viktigste er at Frp og Høyre vant valget og kan fortsette det gode samarbeidet, legger han til.

– Kan det ha vært en lumsk finte for å få deg til å tro at du har begått noe Ap-politikk?

– Nei, Ap fikk stemmene som vi ventet at de skulle få. Det var nok fra ett av mellompartiene. Jeg har mine tanker om hvem det kan ha vært, men de tankene holder jeg for meg selv, sier en lattermild Søviknes.

En vennlig gest

I opposisjonen i Os kommune er det i tillegg til Ap fem partier med to mandater hver: Venstre, KrF, Senterpartiet, Tverrpolitisk samlingsliste og Miljøpartiet de grønne.

Trolig er det fra ett av de fire siste partiene den ekstra stemmen kommer, skal vi tro Søviknes. 

– Jeg tar det som en vennlig gest. Ellers var det et ryddig og greit konstitueringsmøte, der velgernes dom gjenspeiles i sammensetningen av formannskapet, sier ordføreren.

Dette er fjerde gang han blir gjenvalgt som ordfører. I Os kommune hadde Frp fremgang i kommunevalget, mens partiet gikk tilbake i de nasjonale oversiktene.