Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smelt smør , tilsett melk og sukker og varm opp til fingervarmt. Fersk gjær løses opp i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett rosiner, mel, kardemomme og evt tørrgjær og elt sammen til en smidig deig som slipper bakebollen. Dekk med plast og sett til heving 30 - 40 min. Gni bakebordet med litt smør og gni inn hendene med smør. Elt sammen deigen, del i to og elt - form til 2 runde kaker og legg på bakepapirkledt stekebrett. Snitt rundt kanten med en tynn spiss kniv og trykk kaken ned på midten. Dette vil gi julekakene en rund fin fasong. Dekk med et klede og la kakene etterheve 45- 50 min. Pensle med sammenpisket egg tilsatt 1 ts sukker og 2 ss vann. Stek i varm stekeovn, nederste rille 175 oC i ca 45 min . Avkjøl på rist .