Brød med rug, havre, frø og yoghurt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Varm vann, yoghurt og olje til det er lunkent og rør ut gjæren. Tørrgjær tilsettes i melet. Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 40 min. Elt deigen og del i to. Den ene delen deles i 12-14 mindre biter og formes til runde boller, legg på et bakepapirkledt stekebrett. Den andre delen formes til 1-2 brød og legges i smurt form. Dekk til og la rundstykker og brød etterheve i 45-50 min. Varm ovnen til 225oC. Pensle med egg eller melk og dryss med frø.

Stek rundstykkene først, på midterste rille i 12-14 min. Senk temperaturen til 200 oC og stek brødene på nederste rille i 30-40 min. Avkjøl på rist.