FÅR STJERNEHJELP: Andreas Mikkelsen. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI FOTO: JANEK SKARZYNSKI /
FÅR STJERNEHJELP: Andreas Mikkelsen. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI FOTO: JANEK SKARZYNSKI /

Mikkelsen får hjelp fra Formel 1-stjernetrener

Får hjelp fra samme mentor som har hjulpet Kimi Räikkönen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg de norske førerne i Rally Spania direkte på TV2 Sportskanalen torsdag kl. 1800

Norske Andreas Mikkelsen overlater ingenting til tilfeldighetene i jakten på andreplassen i VM.

Med en liten teoretisk mulighet for å bli nummer to sammenlagt i rally-VM, har Volkswagen-føreren mottatt stjernehjelp for å gjøre alt i sin makt og passere sin egen teamkamerat i sammendraget.

Vært hos stjernetrener i England
– Jeg kan faktisk bli nummer to, men da trenger jeg hjelp fra Jari-Matti (stallkameraten, red.anm.), forteller Mikkelsen lurt på telefon fra Monaco.

Den finske teamkompisen Jari-Matti Latvala ligger på plassen Mikkelsen selv jakter, 34 poeng foran nordmannen. Det deles ut maksimalt 28 poeng på en VM-runde. Skulle du havne utenfor topp 10 eller bryte løpet, kan du bli stående med null poeng. Dette må skje med teamkameraten for at Mikkelsen skal passere ham i sammendraget.

– Det er kun en liten teoretisk mulighet, men jeg har ikke gitt opp. Jeg har nylig vært på besøk hos asfalt-ekspert Rob Wilson i England, sier Mikkelsen til TV 2.

62-årige Wilson har en lang merittliste innen bilsport og tidligere elever består av blant andre Formel1-fører Kimi Räikkönen og MotoGP-stjernen Valentino Rossi.

Baneracing-eksperten har hjulpet nordmannen med å finne mer selvtillit på asfaltveiene.

– Vi som kommer fra Norge er mer vant til grus- og snøunderlag, og da vil overgangen fra asfalt til grus være helt naturlig. Men omvendt så er det vanskeligere og det tar lengre tid å omstille seg, sier Andreas i forkant av Rally Spania.

Grus og asfalt – må omstille seg
Rally Spania er det eneste løpet gjennom sesongen som byr på to disipliner i samme løp. Rallyet starter på asfalt torsdag kveld, med en spektakulær kveldsprøve i Barcelonas gater - som sendes live på TV 2 Sportskanalen. Fredagens prøver går hovedsakelig på grus, men med asfaltpartier på den lange prøven - Terra Alta. Service fredag kveld er ekstra lang for å bygge om bilene til rene asfaltetapper lørdag og søndag.

– Som å kjøre båt i bølger, forteller Citroën-fører Mads Østberg.

Bilen bygges om til grus fra torsdag til fredag, men vi møter likevel asfalt flere steder. Da er det viktig å omstille seg fort. Østberg ser på de to siste løpene i årets sesong som svært viktige for å forsvare fjerdeplassen i VM.

Ingen VW-trøbbel i motorsport
– Helt ærlig så har vi ikke merket så mye til det. Volkswagen trenger god publisitet, og da er motorsporten en viktig arena, forteller Andreas Mikkelsen.

Volkswagen bruker testdager på slutten av sesongen til å teste fremtidens biler og det går utover VM-sjåførene.

– Vi testet ikke før Korsika og det blir heller ingen test før Spania eller Wales. Da bruker vi mye tid på å studere video fra tidligere løp, forteller Mikkelsen.

Følg de norske førerne direkte på TV2 Sportskanalen torsdag kl. 1800