Kristoff: – Kaggestad sa også i fjor at jeg hadde sju vinnersjanser...

Men Alexander Kristoff bekrefter at planen er å sykle Tour de France neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sedvanlig pomp og prakt ble neste års Tour de France-løype i dag presentert i Paris.

Den inneholder ni etapper som er kategorisert som flate. Sju av dem er spesialdesignet for spurtere, og Johan Kaggestad mener det gir Kristoff sju vinnersjanser. Alexander Kristoff er greit fornøyd med hvordan Tour-løypen ble.

– Kaggestad sa også i fjor at jeg hadde sju vinnersjanser. Det ble null seiere. Men det var ingen løypeprofiler ute på denne tiden, sier Kristoff, som helst vil ha litt mer informasjon om etappene før han proklamerer antall vinnersjanser, til TV 2.

Se intervju øverst i artikkelen. Nederst ser du presentasjonen av hele løypen.

Den første uken er det flere muligheter for spurterne.

– Det høres greit ut på papiret, men jeg synes det var litt få etapper som passer meg i den andre uken. Når alle er pigge i den første uken pleier jeg å slite med å få de beste resultatene. Jeg skulle gjerne hatt litt flere halvharde etapper i den andre uken, sier Kristoff.

Han tror det kan være muligheter for å ikle seg den gule trøyen i løpet av åpningsuken. 

– Jeg har en mulighet siden den første etappen er flat. Men jeg mister den fort på den andre dagen som er litt mer kupert, sier han.

Katjusja-rytteren har tidligere signalisert at han muligens vil droppe Tour de France i 2016. Det er foreløpig ikke et tema.

– Foreløpig er planen at jeg skal sykle Touren. Per dags dato er Touren i programmet, sier Kristoff.

Flere spurtere, blant andre André Greipel, brukte Giro d'Italia som et oppkjøringsritt til Tour de France denne sesongen. Det kan også være aktuelt for Kristoff neste år.

– Jeg skal i så fall ikke sykle hele Giroen. Men det er ikke bare jeg som er på laget. Det er andre ryttere som skal kjøre Grand Tours. Det kommer litt an på lagoppsettet, sier Kristoff.

Han vil få en kapteinsrolle om han deltar i Touren neste sesong.

– Vi har fremdeles Rodriguez i stallen. I tillegg har vi Jurgen Van den Broeck som kan hevde seg i Tour de France. Jeg tror kanskje Rodriguez ikke kjører Tour de France, men velger en annen oppkjøring til OL. Både jeg og Van den Broeck er engelsktalende. Jeg hadde ikke noen problemer med at spanjolene kjørte Tour de France, men det blir mer harmoni når alle snakker samme språk, sier Kristoff, som håper å gjøre det enda bedre enn i årets Tour.  

– Ja, jeg håper å gjøre det enda bedre, selv om jeg ikke føler at jeg kjørte dårlig i år. Jeg skulle gjerne hatt en seier. Det håper jeg at jeg får neste år om jeg kjører, sier Kristoff.