PÅ BEDRINGENS VEI: Her er Joni Mitchell (71) avbildet på en kunstutstilling i oktober 2014. Foto: John Shearer/Invision/AP
PÅ BEDRINGENS VEI: Her er Joni Mitchell (71) avbildet på en kunstutstilling i oktober 2014. Foto: John Shearer/Invision/AP

– Musikklegende snakker igjen etter hjerneblødningen

Joni går, snakker og maler, avslører venninnen og artistkollegaen Judy Collins på Facebook. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars ble den populære folkrock-artisten Joni Mitchell (71) funnet bevisstløs i sitt hjem i Los Angeles. Hun ble kjørt til sykehus, og der fikk hun påvist hjerneblødning. 

I etterkant ble hun pleiet hjemme, og i en lang stund kunne hun ikke snakkeHennes ekskjæreste og artistkollega David Crosby fortalte i et intervju med Huffington Post at hun ble rammet hardt siden hun ble liggende lenge før noen fant henne. 

– Hun må kjempe seg tilbake. Om eller når hun kommer tilbake vil jeg ikke gjette, sa Crosby i intervjuet i juni. 

– Hun går, snakker og maler

Nå skal sangstjernen Mitchell være på bedringens vei. Det avslører venninnen og artistkollegaen Judy Collins (76) i et Facebook-innlegg.

FOLKROCK-ARTIST: Joni Mitchell fotografert i 1972. FOTO: AP/NTB SCANPIX
FOLKROCK-ARTIST: Joni Mitchell fotografert i 1972. FOTO: AP/NTB SCANPIX

– Jeg har nettopp fått høre fra en nær felles venn at Joni går, snakker og maler. Hun gjør store fremskritt, skriver Collins.

– Jeg vil gjøre mitt beste for å kunne besøke vår sangfugl når jeg er i Los Angeles de neste ukene, legger hun til. 

Tror hun kan bli helt frisk igjen

Mitchells advokat Rebecca J. Thyne har tidligere uttalt at hun tror at sangstjernen kommer til å bli helt frisk igjen.

– Hun har gjort stor fremgang. Det forventes at hun blir helt frisk, skrev advokaten Thyne i et rettsdokument, ifølge People

Med sin særegne røst var Joni Mitchell en av pionerene i folksangerbevegelsen på slutten av 1960-tallet. Hun er kjent for låter som «Both sides now» og «Big Yellow Taxi». Albumet «Blue» fra 1971 er stadig med på lister over tidenes beste plater.