Uwe Rösler ble sparket som Leeds-manager etter 152 dager. Steve Evans tar over. Kan det ha vært planlagt allerede for tre uker siden? FOTO: BOGDAN MARAN / AP Photo / NTB SCANPIX
Uwe Rösler ble sparket som Leeds-manager etter 152 dager. Steve Evans tar over. Kan det ha vært planlagt allerede for tre uker siden? FOTO: BOGDAN MARAN / AP Photo / NTB SCANPIX

Supporterne deler nok ikke Cellinos drøm

Uwe Rösler fikk 152 dager i Leeds. Og igjen stinker det av Cellinos sparking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uwe Rösler ble den femte manageren som har gått på Elland Road på 18 måneder.

Selvsagt kan ingen bygge noe på 152 dager. Ja, man kunne man fått bedre resultater. Rösler vant kun to av sine ligakamper, og vant ikke en eneste hjemmekamp i Championship. Men bygge noe? Lage et fundament? Sette sammen et lag med sitt eget stempel som kan kjempe om opprykk – et opprykk som var solid nok til at man ikke hadde gått rett ned igjen?

Svært få, om noen, kan bygge det på 152 dager.

Men Massimo Cellino hadde fått nok – igjen.

Og igjen stinker det av sparkingen.

Steve Evans ledet sin første Leeds-trening FØR klubben offisielt hadde offentliggjort sparkingen av Rösler. Og han ledet sin første trening kun minutter før Cellino selv ble suspendert av Football League for skatteunndragelse. Tilfeldighetene vil ha det til at Steve Evans også er blitt dømt for det samme for ni år siden.

Og er det noen som husker hvordan Steve Evans og Rotherham skilte lag i begynnelsen av måneden? Steve Evans skilte lag med klubben han hadde ledet fra League Two til Championship, og som han også klarte å holde oppe i sin første sesong på det nest øverste nivået.

Svært få forstod noe av det som skjedde. Evans fortalte at han og styreformann Tony Stewart gråt sammen da de snakket om å gå hvert til sitt.

Kanskje var kontakten med Cellino opprettet allerede da? Det er i alle fall lett å tenke i de baner.

I følge engelske medier skal det ha vært flere ting som gjorde at Cellino igjen kvittet seg med en manager. Italieneren skal ha hatt sine meninger om laguttaket. Han skal også ha vært svært misfornøyd med Röslers uttalelser om at man kunne glemme opprykk denne sesongen.

– Supporterne må få lov til å drømme, sier Cellino.

Jeg tipper de fleste Leeds-supporterne drømmer om stabilitet. Om en klubb der det bygges over tid. Der man får det beste ut av en stall og en klubb som hører hjemme på et annet nivå enn Championship. Der man rekker å lære seg navnet på manageren før nestemann er på vei inn.

Det verste av alt er at det er mye talent i spillerstallen til Leeds. Det må være en veldig spennende spillergruppe å jobbe med. De har noen av ligaens beste unge spillere. Men det er selvsagt også hemmende for deres utvikling at det stadig kommer nye mennesker inn, med nye måter å gjøre ting på.

Men Massimo Cellino kommer ikke til å lære. Det kommer ikke til å bli bedring. Italieneren forteller alltid om hvor glad han blir i managerne han ansetter, og om hvor skuffet han blir.

Men håpet til Leeds-supporterne får være QPR og deres fireårsplan. Det finnes nok av likhetstrekk. Og mot all logikk klarte de å rykke opp.

I Championship kan alt skje.