Guardiola: – Kjedelig å være lenge i samme klubb

Pep Guardiola innrømmer at han aldri kunne ha gjort det samme som Arsene Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pep Guardiola vant 14 store troféer i sine første fire år som Barcelona-trener.

Etter suksessen på Camp Nou overtok spanjolen Bayern München, og har ledet den tyske storklubben til to strake ligatitler og til topps i klubb-VM i sine to første år i Bundesliga.

Men foran tirsdagens Mesterliga-møte mot Arsenal innrømmer Guardiola at han aldri kunne ha gjort det samme som Arsene Wenger.

– Jeg ville mistet energi
Franskmannen har vært manager i Arsenal i hele 19 år, og har uttalt han vil bli værende i London i minst to år til.

– Jeg ville ha mistet energi. Jeg tror også at det ville vært kjedelig og at folk ville blitt lei av treneren etter å ha vært i samme klubb så lenge, sa Guardiola på pressekonferansen før kampen, ifølge ESPN.

– Men med Wenger så er det annerledes. Han er mer enn en trener. Han er også manager, sportsdirektør og har endret hele klubben, påpekte Bayern München-treneren.

Guardiola har foreløpig ikke forlenget sin kontrakt med Bayern München. Slike ting fører selvsagt til spekulasjoner i internasjonale medier.

Ordknapp om egen fremtid
På ryktebørsen er 44-åringen blitt koblet til både PSG og Manchester City den siste tiden.

Bayern München-sjefen var selv svært ordknapp om sin egen fremtid da han ble spurt om han ville forlenge kontrakten på Allianz Arena.

– Klubben vet alt om min fremtid. Vi er her for å spille i Mesterligaen, fastslo Guardiola – og gjorde det samtidig klart at han ikke ville svare på flere spørsmål om sin fremtid.

Bayern-sjef: – Finnes fristelser andre steder også
Bayern Münchens direktør Karl-Heinz Rummenigge opplyser at klubben er usikker på hva Guardiola velger å gjøre etter denne sesongen.

– Det finnes mange gode argumenter for at han fortsetter i Bayern München, men det finnes fristelser andre steder også. Men vi er ganske optimistiske med tanke på at han vil bli værende i München også etter 2015, sa Bayern-sjefen, ifølge ESPN.