«Joggebuksemannen»: – Jeg sliter ut 20-30 par i året

Ungarns Gabor Kiraly vil knuse norske EM-drømmer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har kanskje lagt merke til ham de siste 20 årene. Ungarns sisteskanse bruker konsekvent grå joggebukse - uansett draktfarge, uansett vær.

– Jeg sliter ut 20-30 i året, forteller Kiraly til TV 2.

Vi møter ham i hjembyen Szombathely - helt vest i Ungarn. 39-åringen er tilbake i moderklubben Haladas, etter snart 20 år i engelsk og tysk fotball. Og samme uniform er blitt brukt på samtlige arbeidsplasser.

– Overtro

– Da jeg sto i Haladas i 1996, prøvde jeg gråbukser i en kamp. Den vant vi og jeg sto perfekt. Vi hadde ni strake kamper på rad uten tap og jeg bestemte meg for å spille med bukser ut karrieren. Aldri svarte, kun grå, forteller Kiraly.

– Er du lei av at folk prater og spør deg om det?

– Neida, det er jeg vant med. Men for meg betyr dette noe ekstra. Det er min vei til suksess. Når jeg ser folk med samme bukser på gata, blir jeg ukomfortabel. Jeg bruker aldri grå joggebukser privat. Det er en uniform for meg.

I 100 mot Norge?

Mot Norge i november kan keeperikonet få sin 100. og 101. landskamp. Play off-kampene kan føre Kiraly til sitt første mesterskap for Ungarn:

– Det ville vært stort. Men jeg er egentlig ingen drømmer. Jeg har lært meg å ta dag for dag, kamp for kamp. Slik har jeg overlevd på toppnivå i over 800 kamper.

– Hvem er favoritter?

– Norge. Men det skal spilles minimum 90 minutter i to kamper og vi har en bra sjanse. Både Norge og Ungarn er to ganske ferske og unge lag for øyeblikket, mener Kiraly.