FINGRENE AV FATET: Her er tidligere skihopper Espen Bredesens Chili con carne. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2
FINGRENE AV FATET: Her er tidligere skihopper Espen Bredesens Chili con carne. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2

Chili con carne ala Fingrene av fatet

Hoppgutta laget tex-mex i onsdagens TV-program. Her er oppskriftene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag var det den tidligere skihopperen Espen Bredesen og skihopperen Bjørn Einar Romøren som kokkelerte i Fingrene av fatet på TV 2. 

Hoppgutta laget Chilli con carne etter instrukser fra proffkokkene Benedicte Eriksen og Sebastian Myhre. 

Skihopperne Bjørn Einar Romøren og Espen Bredesen ble styrt av proffkokkene. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
Skihopperne Bjørn Einar Romøren og Espen Bredesen ble styrt av proffkokkene. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Her er Bredesen og Eriksens Chilli con carne

Ingredienser

500 g kjøttdeig,
100 g steke (fersk) chorizo
2 stk løk
1 stk grønn paprika
3 stk hvitløksfedd
1 ts spisskummin
2 dl ris
1 stk kanelstang
1 stk laurbærblad
1 ts chilipulver
1 ts tørket oregano
2 bokser hermetiske knust tomat
1 boks kidney bønner,
1 ss tomatpure
2 dl oksekraft
3 ss soyaolje
1 ts sukker
1 bunt koriander
3 dl rømme
1 dl cheddar ost
salt
Pepper og 20 g 70 prosent sjokolade

Fremgangsmåte

Sett vann på platen til risen.

Mål opp alt krydderet og legg i små skåler.

Kutt opp løken, paprikaen og hvitløken i små biter.

Kutt så opp chorizoen i tynne skiver.

Krydre kjøttet med pepper, brun det i porsjoner (dette for at det skal stekes og ikke kokes) i en varm panne og legg det over i en gryte.

Stek chorizoen i cirka 2 min, tilsett løk, hvitløk og paprika og la det steke i cirka 3 min.

Kok opp risen og trekk til side og la den trekke.

Tilsett spisskummen, kanel, laubærblad, chilipulver og oregano sammen med chorizo, paprika og løk og stek i cirka 2 minutt til.

Tilsett så det bruna kjøttet, i tillegg til knust tomat, tomatpure, bønner og kraft, legg på lokk å la det koke så lenge som mulig (jo lenger den får koke jo bedre).

Riv opp cheddaren og grovhakk koriander.

Rett før servering tilsett soyasaus, sukker og revet sjokolade, la det koke i cirka et minutt.

Her er  Romøren og Myhres versjon av Chilli con carne

 

Ingredienser

500 g karbonadedeig
100 g chorizo
2 kepaløk
1 rød paprika
3 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
1 kanelstang
1 laurbær
1 ts røykt chilipulver
1 ts tørket oregano
2 x 400 g tomat på boks god kvalitet
1 boks røde bønner på boks (skylt)
1 ss tomatpure
2 dl oksekraft
3 ss soyasaus
1 ts sukker
20 g revet sjokolade minimum 70 prosent

1 pose tortillachips (rød pose)
1 beger rømme
100 g moden cheddar
1 stk vårløk
1 pt koriander
100 g piementos de padron
100 g mel

Fremgangsmåte

Finhakk kepaløk og hvitløk, kutt biter av chorizo, og fres dette i en dyp stekepanne.

Stek karbonadedeig på høy temperatur på begge sider, før det hakke lett opp.

Ha i først tomatpure, så bokstomatene og resten av ingrediensene i pannen sammen med løk og chorizo. Dette skal nå koke ned så lenge som mulig.

Avsluttes ved å smakes til med sjokolade, salt og chili.

Friter chili til gylden.

Pisk rømme og hakk koriander.