
Chili con carne ala Fingrene av fatet
Hoppgutta laget tex-mex i onsdagens TV-program. Her er oppskriftene.
Onsdag var det den tidligere skihopperen Espen Bredesen og skihopperen Bjørn Einar Romøren som kokkelerte i Fingrene av fatet på TV 2.
Hoppgutta laget Chilli con carne etter instrukser fra proffkokkene Benedicte Eriksen og Sebastian Myhre.

Her er Bredesen og Eriksens Chilli con carne
Ingredienser
500 g kjøttdeig,
100 g steke (fersk) chorizo
2 stk løk
1 stk grønn paprika
3 stk hvitløksfedd
1 ts spisskummin
2 dl ris
1 stk kanelstang
1 stk laurbærblad
1 ts chilipulver
1 ts tørket oregano
2 bokser hermetiske knust tomat
1 boks kidney bønner,
1 ss tomatpure
2 dl oksekraft
3 ss soyaolje
1 ts sukker
1 bunt koriander
3 dl rømme
1 dl cheddar ost
salt
Pepper og 20 g 70 prosent sjokolade
Fremgangsmåte
Sett vann på platen til risen.
Mål opp alt krydderet og legg i små skåler.
Kutt opp løken, paprikaen og hvitløken i små biter.
Kutt så opp chorizoen i tynne skiver.
Krydre kjøttet med pepper, brun det i porsjoner (dette for at det skal stekes og ikke kokes) i en varm panne og legg det over i en gryte.
Stek chorizoen i cirka 2 min, tilsett løk, hvitløk og paprika og la det steke i cirka 3 min.
Kok opp risen og trekk til side og la den trekke.
Tilsett spisskummen, kanel, laubærblad, chilipulver og oregano sammen med chorizo, paprika og løk og stek i cirka 2 minutt til.
Tilsett så det bruna kjøttet, i tillegg til knust tomat, tomatpure, bønner og kraft, legg på lokk å la det koke så lenge som mulig (jo lenger den får koke jo bedre).
Riv opp cheddaren og grovhakk koriander.
Rett før servering tilsett soyasaus, sukker og revet sjokolade, la det koke i cirka et minutt.
Her er Romøren og Myhres versjon av Chilli con carne

Ingredienser
500 g karbonadedeig
100 g chorizo
2 kepaløk
1 rød paprika
3 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
1 kanelstang
1 laurbær
1 ts røykt chilipulver
1 ts tørket oregano
2 x 400 g tomat på boks god kvalitet
1 boks røde bønner på boks (skylt)
1 ss tomatpure
2 dl oksekraft
3 ss soyasaus
1 ts sukker
20 g revet sjokolade minimum 70 prosent
1 pose tortillachips (rød pose)
1 beger rømme
100 g moden cheddar
1 stk vårløk
1 pt koriander
100 g piementos de padron
100 g mel
Fremgangsmåte
Finhakk kepaløk og hvitløk, kutt biter av chorizo, og fres dette i en dyp stekepanne.
Stek karbonadedeig på høy temperatur på begge sider, før det hakke lett opp.
Ha i først tomatpure, så bokstomatene og resten av ingrediensene i pannen sammen med løk og chorizo. Dette skal nå koke ned så lenge som mulig.
Avsluttes ved å smakes til med sjokolade, salt og chili.
Friter chili til gylden.
Pisk rømme og hakk koriander.