CURRY BEYOND THE BORDERS: Her er retten Liv Marit Wedvik og kokk Sebastian Myhre serverte i TV 2-programmet Fingrene av fatet. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2
CURRY BEYOND THE BORDERS: Her er retten Liv Marit Wedvik og kokk Sebastian Myhre serverte i TV 2-programmet Fingrene av fatet. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2

Grenseløs curry med entrecôte

Her er oppskriftene fra Fingrene av fatet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens episode er det Tore Halvorsen og Liv Marit Wedvik som er kokker i TV 2-serien Fingrene av fatet. 

Liv Marit Wedvik (45) gikk tragisk bort i en båtulykke i sommer. I samråd med Liv Marit Wedviks familie kom TV 2 fram til at episoden skulle vises på TV

SENDER WEDVIK-EPISODE: Under et år før Liv Marit Wedviks tragiske bortgang, var hun med i TV 2-serien Fingrene av fatet. Nå er det bestemt, i samråd med Wedviks familie, at episoden skal sendes. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
SENDER WEDVIK-EPISODE: Under et år før Liv Marit Wedviks tragiske bortgang, var hun med i TV 2-serien Fingrene av fatet. Nå er det bestemt, i samråd med Wedviks familie, at episoden skal sendes. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Kokk Sebastian Myhre og Liv Marit Wedvik tryllet frem følgende rett i TV-programmet:

Entrecôte «curry beyond the borders»

 

Ingredienser
600 g storfe entrecôte (så modent og mørt som overhodet mulig!)

2 ss red curry paste av god kvalitet
1 dl oksekraft
1 dl kyllingkraft
1 boks normal fet kokosmelk
1 ½ss palmesukker
1 sitrongress
1 tommel størrelse ingefær
3 fedd hvitløk
3 stk limeblader
3 stk lime
3 ss Fishsauce
2 ss oystersauce
1 bunt koriander med rot (fra asiabutikk)
2 stk rød chili
1 dl ristet og saltet cashewsnøtter

2stk gulrot norsk
1 bunt broccolini
100 g sugar snaps, sukkererter
6stk små fersk løk med stilk
2 bunt bok choy kål
2 dl jasminris

Deig til nanbrød

Fremgangsmåte
Fres revet ingefær og hvitløk i en varm panne med litt olje. Etter ett minutt, tilsett curry paste, og fres videre i et minutt til. Ha i fettet fra kokosmelken, sitrongress og limeblader, og kok ganske kraftig i et par minutter. Tilsett så resten av kokosmelken, og kok videre i fem minutter.

Kok jasminris i en kjele, og la trekke til den er passe kokt. Smak til med koriander.

Skjær gulrot i skrå skiver, sugar snaps deles på 2 diagonalt, løken deles på 2, del bladene på bok choy. Disse skal vi ha i sausen på forskjellig tidspunkt.

Skjær entrecoten i tykke skiver, og grilles på begge sider i grillpanne. Stekes i cirka to minutter på hver side.

Kjevle ut små nanbrød og stek på forvarmet steinplate i ovn. Stekes i fem til sju minutter.

 

Curry med ytrefilet av okse og hjemmelaget nan-brød

Curryretten fra Tore Halvorsen og kokk Benedicte Eriksen. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2
Curryretten fra Tore Halvorsen og kokk Benedicte Eriksen. FOTO: Fingrene av fatet / TV 2

Tore Halvorsen og kokk Benedicte Eriksen serverte denne retten i samme program. 

Ingredienser

4ss solsikkeolje
800g ytrefilet av okse (helst ytrefilet av lam)
2stk kepaløk (gul løk)
4stk hvitløks fedd
2stk rød chili
1stk middels stor fersk ingefær
4ts malt spisskummen
4ts malt koriander
2ts gurkemeie
2bokser hermetisk knust tomat
2ts garam masala
200g yoghurt naturell
1 potte koriander

Nan brød

500g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2stk hvitløks fedd
stilkene av koriander
1ts salt
1ts sukker
1/2pk tørrgjær
3dl yoghurt naturelle,
4ss solsikkeolje

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 graders varme med grill elementet på. La også stekebrettet som nanbrødet skal stekes på bli ordentlig varmt.

Først må du lage deigen til nanbrødet. Bland mel, bakepulver, gjær, salt og sukker i en bolle (pisk egget sammen med finhakket korianderstilker og finkutta hvitløk). Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Sett deigen litt til heving mens du begynner med resten.

Korianderbladene finkuttes og legges i en bolle til pynting på slutten.

Kutt kjøttet i små terninger cirka to ganger to cm, finkutt kepaløken, hvitløken, chilien og ingefæren.

Hell halvparten av oljen i en litt dyp panne og brun kjøttet i fire til fem minutter (skal du lage mye gjør dette i flere omganger slik at kjøttet ikke blir kokt).

Hell så resten av oljen i panna og fres kepaløken gylden sammen med kjøttet cirka tre minutter, ha så over alt krydderet og fres sammen i cirka ett minutt.

Ha så over de knuste tomatene og la det koke i cirka 20 minutter.

Del deigen opp i åtte like store biter å kjevle dem runde i cirka en cm tykkelse. Ta ut stekebrettet fra ovnen og legg to av bitene sammen og stek i øverste rille.

Følg med hele tiden (hever de for mye må de settes på midterste rille), vi vil ikke ha brente brød. Dette kan ta fra cirka tre til åtte minutter. Ta ut og kjøl litt ned.

Mens brødet kjøler seg litt ned, må man ha i garam masala og yoghurten i curry-gryta, og smak til med litt salt og eventuelt litt pepper. La det koke helt til vi har cirka ett minutt igjen.