Mads (24) tar verden med storm – sammenlignes med Eminem 

– Norske Mads høres akkurat ut som Eminem, skriver MTV. Nå har rapperen fra Hønefoss fått platekontrakt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mange år har Mads Veslelia (24) laget musikk fra gutterommet i Hønefoss.

Videoene hans på Youtube har over én million visninger, og da han ga ut låten «Scarface of Facebook» tidligere i år, toppet den Spotifys liste over Norges mest delte sanger.

Sammenlignes med Eminem

Helt siden Mads startet med musikk som 11-åring, har han blitt sammenlignet med rapstjernen Eminem (43), hvis virkelige navn er Marshall Bruce Mathers.

Nå vekker likheten mellom Mads og Eminem internasjonal oppmerksomhet, og låten «I Don't Fuck Around» går verden rundt. 

– Norske Mads høres akkurat ut som Eminem, skriver MTV på sine nettsider

– Den norske rapperen ser til og med ut som Eminem, skriver viral-nettstedet The Lad Bible.

Til og med den amerikanske rap-artisten Tyga har delt en sak på sin Facebook-side om likheten mellom Mads og Eminem

Hør likheten selv i videoen til «I Don't Fuck Around», som du kan se i toppen av saken. 

Uventet oppmerksomhet

STJERNERAPPER: Eminem (43) slo gjennom i 1999, og siden den tid har han solgt over 172 millioner album. FOTO: LUIS GUERRA/THE GROSBY GROUP / STELLA PICTURES
STJERNERAPPER: Eminem (43) slo gjennom i 1999, og siden den tid har han solgt over 172 millioner album. FOTO: LUIS GUERRA/THE GROSBY GROUP / STELLA PICTURES

Mads forteller til TV 2 at Eminem alltid har vært et stort forbilde for ham. Likevel er ikke målet å bli «den nye Eminem».

– Jeg skjuler ikke at han er en stor inspirasjonskilde, men samtidig prøver jeg ikke å herme, sier han.

Den internasjonale oppmerksomheten har vært uventet for 24-åringen fra Hønefoss.

– Jeg har blitt eksponert for mange lyttere, og det kan være en bjørnetjeneste. Det kan gå begge veier, men heldigvis har 90 prosent av tilbakemeldingene vært positive. Mange sier at de ikke er enige i at jeg høres akkurat ut som Eminem, men at de likevel setter pris på musikken min, sier Mads.

Før den internasjonale oppmerksomheten hadde videoen «I Don't Fuck Around» 30.000 visninger, mens nå har over 450.000 personer sett Mads rappe fra gutterommet med Eminem-plakater i bakgrunnen. Han har fått fans fra både USA, Frankrike og Tyskland.

– Jeg er veldig takknemlig. Responsen jeg har fått den siste uken er nok til å motivere meg i ti år fremover, sier han. 

Fikk platekontrakt

Det var ikke kun den internasjonale oppmerksomheten som gjorde forrige uke til et høydepunkt for Mads. På fredag signerte han platekontrakt med Sony.

– Det er utrolig moro. Jeg har fått mange rare tilbud, men jeg og min manager har vært klare på at vi vil gjøre ting på egen hånd. Nå får jeg hundre prosent kreativ kontroll, og jeg skal fortsatt jobbe fra gutterommet, sier Mads. 

Det er barndomsvennen Arif Mirza (24) som er Mads' manager, og duoen kommer ikke til å gjøre store endringer i hvordan de jobber.

– Jeg skriver, synger og mikser låtene mine selv, og jeg kommer fortsatt til å lage musikken i studioet på gutterommet, sier han. 

Satser internasjonalt

Et nytt singelslipp er rett rundt hjørnet, og deretter kommer albumet «My Bedroom». Musikken skal først lanseres i Norge, men Mads ønsker også å sikte seg inn på markedene i Sverige, Tyskland og Frankrike.

I sommer fikk han sin første smak på en internasjonal karrière. Et amerikansk management oppdaget han via nettet, og han ble flydd til Los Angeles. Der jobbet han i studio med flere kjente produsenter, og tre låter er på vei.

Én av låtene er produsert av Drumma Boy, som har jobbet med store artister som Kanye West, Lil' Wayne, Usher, Drake og Chris Brown. 

– Drømmen er å bli en av de beste. Jeg har ingen grenser og vil jobbe mot en internasjonal karrière, sier Mads.