Uwe Rösler fikk sparken i Leeds 

Tyskeren allerede ferdig på Elland Road.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun fem måneder etter at han ble ansatt, har Leeds gitt manager Uwe Rösler sparken.

Tyskeren fikk lede klubben i kun 12 kamper og er den femte manageren som må gå siden Massimo Cellino overtok eierskapet i klubben i 2014, melder The Daily Telegraph.

I en kort melding på Leeds Uniteds offisielle hjemmeside bekrefter klubben at Rösler har fått sparken.

– Leeds United kan bekrefte at Uwe Rösler har forlatt klubben, heter det i meldingen.

TV 2 Sporten møtte Rösler i Leeds tidligere i høst - se reportasjen hvor treneren ble lovet tid av eieren øverst!

– Jobben min er trygg så lenge jeg produserer resultater, sa Rösler til TV 2 senest for tre uker siden.

Da møtte også vår reporter den italienske eieren Cellino.

– Jeg sa til Rösler: «Slapp av, vi har en to års-kontrakt. Han vil få tid, men han vil bli satt under press, sa italieneren til TV 2 den gangen.

Etter 1-2-nederlaget mot Brighton i helgen falt Leeds til en 18. plass på Championship. De svake resultatene er trolig hovedårsaken til at Rösler nå må på jakt etter en ny arbeidsgiver.

Bekreftet exiten overfor lokalavis
Sjefsskribenten i fotballdelen av Yorkshire Evening Post, Phil Hay, var i kontakt med Rösler tidlig mandag morgen.

Tyskeren bekreftet overfor avisen at han er ferdig på Elland Road.

– Jeg snakket med Rösler for en kort tid siden. Han ville ikke gå inn i detaljer, men bekrefter at han har forlatt klubben. Det eneste han ville si var at avgjørelsen om å erstatte ham «definitivt ikke var gjensidig», skriver Hay på Twitter.

Journalisten bekreftet også at tidligere Rotherham-manager Steve Evans ledet Leeds-treningen mandag, og at den eksentriske treneren vil bli Leeds' neste manager.

– Ting fungerer ikke for øyeblikket
Men etter 1-2-nederlaget mot Brighton innrømmet den tidligere Lillestrøm, Molde -og Viking-treneren at prestasjonene til Leeds var for svake.

– Ting fungerer ikke for oss for øyeblikket. Jeg synes dette er trist både for spillerne, fansen og eierne. Når du investerer så mye i treningshverdagen og får så lite tilbake, så er det klart at dette er skuffende, ble Rösler sitert på i et intervju på klubbens hjemmeside. 

Tidligere Rotherham-manager Steve Evans blir mest sannsynlig altså Röslers erstatter på Elland Road, melder The Telegraph.

Ny manager på plass onsdag
Leeds møter Brede Hangeland og John Arne Riises gamleklubb Fulham førstkommende onsdag, og det er ventet at Evans vil bli presentert før oppgjøret.

Den omstridte italienske eieren Massimo Cellino har virkelig maktet å skape overskrifter etter at han kjøpte Leeds. 

Han lovet å løfte Leeds tilbake til Premier League, men er først og fremst gjort seg kjent for å være svært lite tålmodig med klubbens managere.

Oppfyllte ikke eierens krav
I løpet av et drøyt år har Cellino gitt managerne Brian McDermott, David Hockaday, Darko Milanic og Neil Redfearn sparken. 

Rösler, som signerte en toårskontrakt da han signerte for Leeds United i mai, er altså den femte manageren som ikke har maktet å oppfylle Cellinos knallharde krav om å gjøre Leeds til en toppklubb igjen.