Slik blir Oslos dyrepoliti

Det nye byrådet legger fram fire forslag som skal gi økt dyrevelferd i hovedstaden, sier kilder til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Disse blir offentliggjort klokken 11.00 i dag.

1. Oslo kommune skal jobbe for å opprette et eget dyrepoliti. Dette må skje ved å gå i dialog med staten.

2. Den nye byrådserklæringen tar til orde for å etablere et hjelpesenter for mottak av smådyr. Det skal skje i samarbeid med frivillige organisasjoner.

STYRER SAMMEN: Lan Marie Berg Nguyen (t.v.), Raymond Johansen og Marianne Borgen legger fram byrådserklæringen mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STYRER SAMMEN: Lan Marie Berg Nguyen (t.v.), Raymond Johansen og Marianne Borgen legger fram byrådserklæringen mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

3. Byrådet vil oppfordre hunde- og katteeiere til å ID-merke dyrene sine.

4. Det skal etableres flere hundelufteparker i hovedstaden.

Har prøveprosjekt

Dette får TV 2 bekreftet fra flere kilder som har sittet rundt forhandlingsbordet. Det er Miljøpartiet De Grønne som står bak punktene.

I april i år ble Norges første dyrepoliti opprettet i Sør-Trøndelag. Tre polititjenestepersoner jobber aktivt med å etterforske vold og overgrep mot dyr.

Det er et forsøksprosjekt over tre år.

Dyrevernere jubler

Siri Martinsen, leder i NOAH, er strålende fornøyd med at det nye byrådet vil ha et eget dyrepoliti.

– Vi ba MDG om å gå inn for å etablere et dyrepoliti, og det er vi glade for å ha fått gjennomslag for, sier hun og fortsetter:

– Høyre og Frp gikk inn for å opprette et dyrepoliti i Sør-Trøndelag, og nå er det et venstreside-flertall som gjør det samme i Oslo. Det viser at det er bred politisk enighet om at det må satses på dyrevelferd, sier Martinsen.