Denice (20) er Norges største på Instagram

Hun har dobbelt så mange følgere som Tone Damli, Stian Blipp og Jenny Skavlan – til sammen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrolige 1,8 millioner mennesker følger Denice Hagen (20) på Instagram. Kanskje er du én av dem – uten å vite at det er en tjue år gammel jente fra Hønefoss som står bak profilen @interior123.

Hun tror både timing og variasjon er blant årsakene til den enorme suksessen.

– Jeg startet veldig tidlig, for tre år siden, og en slik konto var det ikke så mange av, så jeg klarte å tilpasse meg, sier Denice til God morgen Norge.

Profilen hennes handler utelukkende om interiør, og betegnes som en inspirasjonskonto for alle interiørinteresserte over hele verden.

Danker ut kjendisene

– Samtidig har jeg klart å variere med stiler. Jeg tror de stilene jeg har valgt treffer en stor gruppe mennesker, sier Denice.

Mens kjendiser som Tone Damli, Stian Blipp og Jenny Skavlan har henholdsvis 290-, 270-, og 250 000 følgere, har Denice altså mer enn seks ganger så mange. Hver dag får hun mellom 2000 og 4000 nye, og hvert bilde oppnår i snitt 23 000 likes.

RE-POSTER: Denice deler andres interiørbilder med sine følgere. Hun krediterer alltid eieren av bildet. Skjermdump: Instagram.
RE-POSTER: Denice deler andres interiørbilder med sine følgere. Hun krediterer alltid eieren av bildet. Skjermdump: Instagram.

Re-poster

I starten av intervjuet med God morgen Norge, velger Denice ut et bilde fra en interiørprofil som hun deler med sine følgere.

Hun forklarer at mellom 200 og 400 likes det første minuttet tyder på at innlegget vil slå godt an.

– 90 % av bildene jeg re-poster er fra norske hjem. Jeg skriver en liten kommentar til bildet, så krediterer jeg eieren av bildet, sier Denice.

Fra håndballskade til nettbutikk

Instagram-eventyret startet egentlig på nett. 15 år gammel fikk Denice en idrettskade og måtte gi opp drømmen om en håndballkarriere. Den unge jenta ønsket å drive med noe, og foreslo for faren å starte nettbutikk.

– Han var veldig skeptisk, men ble med på det til slutt.

Sammen startet de både interiørbutikk og butikk med salg av utstyr til dyr. Denice fikk ansvaret for sosiale medier, og laget Instagramkontoen som skulle bli enorm.  

Hun er ikke i tvil om at hun satset i riktig retning da hun bare var 15 år gammel.

– Jeg har vokst sammen med Instagram, sier hun. 

Lurer du på hvor mange likes Denice sitt bilde fikk i løpet av intervjuet? Se fasiten i videovinduet øverst.