STYRTRIK OG SUKSESSFULL: Taylor Swift  på rød løper under MTV Video Music Awards i august i år. Foto: Scanpix.
STYRTRIK OG SUKSESSFULL: Taylor Swift  på rød løper under MTV Video Music Awards i august i år. Foto: Scanpix.

Hun tjener ni millioner kroner – om dagen

Glem de norske skattelistene, Taylor Swift (25) overgår de fleste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Popstjernen som startet som countrystjerne har gjort lurt i å skifte beite. I år har hun reist verden rundt på turné i forbindelse med sitt siste album 1989, og har hittil tjent enorme summer på musikken. 

I tillegg har superstjernen gjort reklamekampanjer for blant annet Coca Cola og Elizabeth Arden, noe som har sikret henne en inntekt på svimlende 2,6 milliarder kroner siden januar i år.

Økonomihjelp fra foreldrene

Pengene blir videre forvaltet og investert i hennes tre selskaper, som i hovedsak dreier seg om musikkmanagement.

Hun får også god hjelp av foreldrene. Faren Scott er aksjemegler, og har strålkontroll over datterens økonomi. I tillegg har moren Andrea en finger med i spillet, da hun også hadde god erfaring med aksjer og fond før datteren ble milliardær.

FERIEHUS: Et av Taylor Swifts mange luksuriøse hjem ligger på Watch Hill, Rhode Island. Foto: Scanpix.
FERIEHUS: Et av Taylor Swifts mange luksuriøse hjem ligger på Watch Hill, Rhode Island. Foto: Scanpix.

Taylor sørger for å la foreldrene få sine goder, og kjøpte en gigantisk eiendom til foreldrene sine i 2011. Luksushuset ligger i hjembyen Nashville, og kostet den gang over 20 millioner kroner.

Svindyre eiendommer

Men huset er ingenting sammenlignet med hennes egne eiendommer. Hun sitter nå på seks gigantiske hjem. Deriblant en svindyr toppleilighet i det fasjonable nabolaget Tribeca i New York.

Swifts siste huskjøp skal ha vært et Beverly Hills-hus verdt over 200 millioner kroner.

Økonomirådgiver Jasmine Birtles, sier til Daily Mail at huskjøp skaper verdier, men at det også kan være en stor felle å gå i.

– De store, dyre eiendommene kjendisene kjøper er dyre å ha. Mange rike stjerner som gjør det bra i 20-årene kjøper gjerne flere gigantiske eiendommer, og bruker 40-årene på å betale ned på alt, sier hun.

Men ifølge Forbes magazine, har ikke Swift noen bekymringer i vente. Om hun fortsetter å tjene i samme takt som tidligere, vil hun være mangemilliardær innen hun har fylt 30 år. Swift har utsiktene for å bli verdens rikeste kvinne, skriver magasinet.