Hun er Norges nye popstjerne

Astrid Smeplass' bestevenninne Julie Bergan (21) klatrer seg til topps med sin nye låt «All Hours».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasjen med Julie Bergan i toppen av saken.

Stjerneskuddet Julie Bergan gjør stor suksess om dagen. Skien-jenta klatrer på hitlistene med låta «All Hours», og har per dags dato den femte mest spilte låta på Spotify i Norge.

Har fått flere fans

Hun har bemerket seg som en habil artist de siste årene. 21-åringen gikk til femteplass på VG-lista med Cir.Cuz-låta «Supernova» i 2013, og ga i fjor ut singelen «Younger». Hun har også deltatt i Melodi Grand Prix.

Bergan er strålende fornøyd med tilbakemeldingene på sin siste singel, og føler at hun har trukket et bredere publikum med låta «All Hours».

– Det virker som at folk liker det de hører. Ikke bare den yngre generasjonen, men også de på min egen alder og eldre. Det føles utrolig godt, sier Bergan til TV 2.

Drømmer om utlandet

OPPTRER SAMMEN: Julie Bergan og Astrid Smeplass holdt en intimkonsert for heldige tilskuere under Slottsfjellfestivalen i sommer. Foto: Instagram.
OPPTRER SAMMEN: Julie Bergan og Astrid Smeplass holdt en intimkonsert for heldige tilskuere under Slottsfjellfestivalen i sommer. Foto: Instagram.

Ambisjonene for fremtiden er høye. Julie håper på å gjøre det stort også i utlandet.

– Jeg har en stor drøm om å bli artist på verdensbasis. Man får ta ett steg av gangen og begynne med Norge, men det er nå det jeg drømmer om, smiler hun.

Jenta fra Skien gjør seg også bemerket på Internett, og har i tillegg til sin egen blogg fått en stor følgerbase på Instagram. Hun kan skilte med 95.000 følgere på bildedelingstjenesten.

– Man føler alltids et visst press på å prestere på alle plattformer. Spesielt om mange følger med.

Synger duett om nettene

Julie deler bopel med popstjernen Astrid Smeplass, som har fått en internasjonal suksess. De to jentene møttes for første gang under VG-lista, og fikk raskt god kjemi. Etter et år som venner, flyttet jentene sammen i Oslo.

Jentene hevder at de er som alle andre jenter på sin alder, og at de elsker å ta bilder, shoppe, trene og lage mat sammen. Men med to popstjerner under samme tak er det klart det blir noen sene, kreative netter med fokus på musikken.

– Vi sitter ofte en halvtime og synger sammen før vi legger oss, men på et tidspunkt må vi jo legge oss. Da synger vi fra hvert vårt rom tostemt gjennom veggen, forteller Julie.

Og Bergan kan avsløre at bestevenninnen er fan av én spesiell norsk artist, som ofte blir gjengitt i lysere toner i stjernekollektivet.

– Vi synger mye forskjellig, men Astrid hører veldig mye på Gaute Grøtta Grav. «Knekkebrød» og sånn.