Runar (19) løftet Tromsø opp på trygg grunn

Runar Espejord scoret to ganger da TIL tok sin første seier på over tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø-Viking 3-1

TROMSØ/OSLO (TV 2 Sporten): Tromsø trengte tre poeng for gi seg selv en liten luke ned til lagene under streken, mens Viking trengte tre poeng for å holde tritt med lagene i kamp om medaljene.

Bortelaget tok ledelsen, men det var Tromsø som skulle få poengene de så sårt trengte.

– Vi måtte egentlig vinne, ja
Mye av æren for det skal unggutten Runar Espejord ha. Med to scoringer ble han helten da hjemmelaget tok sin første seier siden 12.juli. 

– Det var veldig deilig i en kamp vi absolutt trengte tre poeng, og det var veldig deilig å score to her på Alfheim, sa Espejord til TV 2 etter kampen.

– Måtte dere ha poeng i dag?

– Egentlig måtte vi det, ja. Det var veldig viktig og godt. Jeg er veldig stolt over alle som var på banen i dag. Alle la ned en sinnssyk innsats. Forhåpentligvis beholder vi nå plassen.

– Han leverte. Dette var lovende
Med tre poeng tok Tromsø seg også bort fra kvalifiseringsplassen og opp på 13. plass, to poeng foran Start på den utsatte 14. plassen.

Det er første gang siden april at Tromsø nå befinner seg på «riktig» side av streken.

– Det her var etterlengtet. Vi har jobbet knallhardt og marginene har gått mot oss, men endelig får vi frem det trøkket vi har lagt ned i treningsarbeidet. Jeg er veldig lettet og fornøyd. Dette var gunstig, sa trener Bård Flovik etter å ha gratulert spillerne sine.

– Og så gir du sjansen til unggutten Runar Espejord, og han leverer.

– Ja, det er klart han leverer med to mål. Det er fantastisk å score like før pause og så avgjøre med 3-1. Det var nydelig. Dette var lovende. 

Utlignet på overtid av førsteomgang
Tromsø vant altså kampen, men Viking kom best i gang og tok også en relativt tidlig ledelse.

14 minutter var unnagjort da Steinthór Thorsteinsson ser at TIL-målvakt Pål Vestly Heigre står langt ute. 30-åringen lobber fra distanse og treffer tverrliggeren, men Abdullahi er fremme på returen og får pirket inn 1-0.

Abdullahi og Jón Dadi Bödvarsson får deretter hver sin store sjanse til å doble ledelsen like før halvtimen, men begge førstnevnte er akkurat for sent ute og sistnevnte avslutter rett på Heigre i Tromsø-buret.

0-1 så ut til å stå seg til pause, men på overtid stiger Espejord til værs på et hjørnespark mot første stolpe og stusser ballen elegant i lengste.

1-1 halvveis.

Keepertabbe av Austbø
Minuttet etter pause var Tromsø like ved å ta ledelsen på samme måte som de utlignet.

Simen Wangberg får uhindret gå opp på et hjørnespark og stanger ballen hardt mot mål. Heldigvis for siddisene kommer Iven Austbø seg ned i tide og får avverget.

Austbø kunne imidlertid ikke redde Viking etter 70 minutter.

Kent-Are Antonsen svinger et frispark inn i boksen, og fra bare et par meter får Magnar Ødegaard foten på ballen og plutselig er det 2-1. 

Forsvarsspilleren trodde han hadde scoret sitt første mål for Tromsø, men reprisene viste at det var Viking-kaptein Indridi Sigurdsson som var sist på ballen.

Viking presset på for en utligning i minuttene etter, men i stedet smalt det på ny bak Austbø. Og det må han ta mye av skylden for selv.

Med et hjelpeløst utspill serverer han ballen rett i føttene på Espejord, og 19-åringen kunne øke til 3-1 bak en angrende Austbø fra noen og tyve meter. Flere mål ble det ikke på Alfheim, og hjemmelagets første seier på over tre måneder løfter de opp på 13. plass, to poeng foran Start.

Slik startet lagene:

Tromsø: Heigre - Norbye, Wangberg, Ødegaard, Antonsen - Andersen, Landu-Landu, Hansson, Nilsen - Espejord, Ondrasek

Viking: Austbø - Danielsen, Sigurdsson, Soares, Haugen - Thorsteinsson, Mets, Jørgensen, Adegbenro - Bödvarsson, Abdullahi