Gullfesten utsatt for Rosenborg

Selv om kun teori kan frata trønderne gullet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken

Gullfesten ble satt på vent for Rosenborg etter 1-1 hjemme mot Glimt søndag. Men trønderne er i praksis seriemestere. 

Trond Olsen sendte Bodø/Glimt opp i ledelsen, mens Alexander Søderlund reddet ett poeng for hjemmelaget. 

Jensen: – Skuffet på lagets vegne
– Jeg er skuffet på lagets vegne. Vi hadde en mulighet til å ta gullet på hjemmebane i dag, men vi skal ikke henge for mye med hodet. Vi er ni poeng foran de bak oss, men vi har lov til å være litt skuffet, sier RBK-kaptein Mike Jensen etter kampen. 

Søderlund: – Det var dårlig
Alexander Søderlund var også skuffet etter kampen.

– Det er kjedelig når vi ikke klarer å avgjøre det når vi har så mange folk på tribunen som har tro på oss. Det var dårlig, rett og slett. De demmer bra opp og ligger med mye folk bak ball. Vi hadde lyst til å vinne i dag. Og det er skuffende at vi gjør det på denne måten. Vi nærmer oss gullet, så det får være litt glede, sier Tippeligaens toppscorer etter kampen. 

– Deilig å stoppe gullfeiringen
Glimt-kaptein Thomas Jacobsen var fornøyd med å ha satt en stopper for gullfesten til serielederne. 

– Det er et okei resultat for oss. Det er litt bittert at vi ikke greier å ta med hele potten. Men de presset oss bra på slutten. Hadde vi vært litt mer stabile i begynnelsen av sesongen hadde dette blitt bra, men vi tar med oss ett poeng her i dag og det er litt deilig å stoppe gullferingen, sier Jacobsen. 

Også Glimts målscorer synes det var deilig å være festbrems. 

– Ja, men vi burde vunnet. Jeg skulle ha scoret tre i dag, så jeg er mest forbanna over at vi ikke vinner. All ære til guttene som gjør en god jobb og tar med seg ett poeng. Vi har spilt tre kamper mot dem i år og de har ikke slått oss, sier Trond Olsen. 

 

Ingen festfotball før pause
Bodø/Glimt yppet seg i åpningsminuttene, men etter hvert tok Rosenborg mer og mer over og spilte seg til flere gode muligheter.  Utover i omgangen jevnet det seg mer ut og spillet bølget frem og tilbake. Hjemmelaget satte inn en liten sluttspurt før pause, men det ble ikke noen scoringer på Lerkendal før pause. 

Eggen: – På sparebluss
– Rosenborg er litt på sparebluss. Vi har hatt taket på det, men det mangler den lille snerten i avslutningsøyeblikket, sa Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen i pausen. 

Og la til:  

– Med ett poeng her blir det uansett vanskelig å ta dem igjen. Ni poeng er mye, sa Eggen. Den tidligere RBK-treneren hadde likevel troen på at hjemmelaget kom til å heve seg i andre omgang. 

– Det har vært kjennetegnet til laget at dem har bedret seg i andreomgangen. Jeg har tro på at vi klarer å bedre det. 

Klønete forsvarsspill 
Andreomgangen var bare noen minutter gammel da Skjelvik spilte vegg med Alexander Søderlund og kom til et skudd fra rundt 18 meter. Skuddet var for upresist og gikk rett i klypene på Londak.
Like etter kontret gjestene ved Alexander Sørloth. Ole Sælnes klippet ned Glimt-spissen bakfra og ble liggende på gresset. Sælnes ble belønnet med gult kort og måtte byttes ut etter taklingen med det som trolig var en slagskade i kneet.

Etter 55 minutter gikk det fra vondt til verre for Sælnes og Rosenborg. 

Fitim Azemi fikk ballen inne i 16-meteren, men var markert av både Skjelvik og Eyjolfsson. Ballen havnet etter litt klabb og babb hos Johan Lædre Bjørdal, som klarerte ballen i Trond Olsen og i mål. TV-bildene viste at Azemi skulle hatt straffespark i forkant, men at dommeren lot spillet gå videre.  Olsen er nå oppe i tolv mål denne sesongen. Den tidligere Rosenborg-spilleren ble for øvrig matchvinner da Bodø/Glimt slo RBK 1-0 hjemme i juli.

Søderlund med utligning
Slik skulle det imidlertid ikke bli på Lerkendal. For elleve minutter før slutt dukket Tippeligaens toppscorer opp. Mike Jensen slo en fin ball inn i feltet til Søderlund, som enkelt plasserte ballen i mål. 

Etter utligningen våknet trønderne for alvor og både Jensen og Søderlund fikk hver sin enorme mulighet til å sende serielederne opp i ledelsen.