Mourinho: – Derfor vraket jeg Hazard

Ble satt på benken da Chelsea kom seg tilbake på vinnersporet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho var nok en lettet mann etter at Chelsea endelig vant igjen lørdag, men Eden Hazard var neppe bare fornøyd.

For første gang siden april 2014 startet belgieren ikke en seriekamp for det hardt prøvede London-laget.

– Pedro og Willian gjorde det veldig bra defensivt
Etter kampen forklarte Mourinho hvorfor han valgte å sette en av sine største stjerner på benken.

– Jeg tok ikke med Hazard fordi vi slipper inn mange mål for tiden. Vi må forsvare oss bedre. Vi trenger at midtbanespillerne våre bare er fokuserte på det som skjer midt i banen. Ikke at de må kompensere for (det som ikke skjer, journ.anm.) på venstre - eller høyresiden, forklarte portugiseren til klubbens eget nettsted.

– Midtbanespillerne våre trenger ikke å se seg til høyre eller venstre når vi spiller med Pedro og Willian. Begge to gjorde det veldig bra defensivt mot gode offensive spillere i Kieran Richardson, Alan Hutton og senere Jordan Amavi. De gjorde det veldig komfortabelt for midtbanespillerne og gjorde at Ramires og Cesc Fàbregas hadde gode kamper og kontrollerte midten av banen. Det var bare en taktisk beslutning med å la super kvalitet være på benken og ta inn spillere med taktisk disiplin. Jeg vil fortsette med det eller sette Hazard inn og la han forsøke å gjøre det samme som Willian og Pedro gjorde.

– Første gang jeg er inne i en så vanskelig periode
En spiller av Hazards kaliber er neppe spesielt fornøyd med å måtte starte på benken, men Mourinho tok ikke belgieren til side før kampen for å forklare ham hvorfor.

– Jeg sa til spillerne at dette ikke er tiden for å tenke på seg selv, å klage eller være egoistiske i tilnærmingen sin. Dette er tiden for laget, og bare det. Ingenting annet. 

Hazard kom i det minste innpå på slutten da han ble byttet inn for Pedro etter 83 spilte minutter. 

Han satt dog på benken også i Mesterliga-kampen mot Porto nylig, men sier han ikke vet hvorfor han ikke har prestert opp mot sitt beste denne sesongen.

– Det er første gang i karrieren at jeg er inne i en så vanskelig periode. Det er vanskelig å forklare hvorfor det har blitt sånn. Jeg vet bare at jeg må arbeide hardt for å komme tilbake på det nivået jeg ønsker å være på. Det skal jeg klare, ble han sitert på etter landslagspausen.