FRAKTET VEKK: En person ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Tromsø etter knivstikkingen i Svolvær. FOTO: ANDRÉ JUVIK EILERTSEN / TV 2
FRAKTET VEKK: En person ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Tromsø etter knivstikkingen i Svolvær. FOTO: ANDRÉ JUVIK EILERTSEN / TV 2

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Svolvær

En kvinne ble knivstukket i Svolvær lørdag ettermiddag. Nå er en mann, kvinnens ekskjæreste, i 30-årene siktet for drapsforsøk etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 14.45-tiden lørdag fikk nødetatene melding om en knivstikking i Svolvær sentrum.

Det viste seg å være en kvinne som var knivstukket, og en mann ble pågrepet kort tid etter. 

– Mannen er i 30-årene og er nå siktet for drapsforsøk, sier operasjonleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2. 

Også kvinnen er i 30-årene.

Utenlandsk

Mannen blir begjært varetektsfengslet i fire uker mandag, blant annet fordi politiet mener det er fare for at han skal rømme landet hvis han går gå fri. De to er har tidligere vært i et forhold.

Kvinnen er norsk statsborger, men av østeuropeisk opprinnelse, og mannen er utenlandsk.

Han hevder han hadde kommet til Norge for å hilse på sønnen han hevder å ha med fornærmede i saken. Politiet kan imidlertid ikke finn noe barn «registrert noen steder», opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Lofotposten.

Alvorlig skadd

Kvinnen ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med alvorlige skader lørdag. Tilstanden var søndag alvorlig, men stabil.

– Vi har to åsteder, kvinnens bopel, hvor knivstikkingen har funnet sted, og utenfor Aust-Lofoten videregående skole, hvor mannen ble pågrepet, sier Dahl.