OVERVELDET: Her er Åge Aleksandersen under en konsert på Operataket . Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixFOTO: NTB SCANPIX / SKJERDUMP FACEBOOK
OVERVELDET: Her er Åge Aleksandersen under en konsert på Operataket . Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixFOTO: NTB SCANPIX / SKJERDUMP FACEBOOK

800.000 har sett Åges oppgjør med storavis på Facebook

«Jeg er virkelig overveldet av respons og støtte», forteller trønderrockeren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En debatt om trønderrockens dominans i Nord-Trøndelag har gått som en kule i Adresseavisen. Da avisen forsøkte å få Åge Aleksandersen med i debatten, så artisten seg nødt til å ta et oppgjør på Facebook. 

Det var en kommentar fra avisens kommentator Terje Eidsvåg (bak betalingsmur), som satt sinnet i kok hos rockeartisten. 

Fredag la han derfor ut et innlegg som starter med «JEG VIL HA FERIEN MIN I FRED !!». 

To dager senere har over 17.000 personer likt innlegget, og det har blitt delt nesten 3500 ganger. Aleksandersen skriver i en ny post på Facebook at innlegget har nådd til sammen 800.000 personer. 

Kritiske kommentarer til meg og mitt innlegg lar jeg stå»

«Jeg er virkelig overveldet av respons og støtte. Jeg antar at 99% er positive. Noen er også kritiske til mitt svar på ropet fra journalisten på Adresseavisens førsteside fredag 16 oktober. Kritikken må jeg selvfølgelig finne meg i», skriver rockeren. 

Samtidig påpeker han at han har brukt mye tid på å fjerne ufine kommentarer mot Adresseavisens kommentarer. 

«Kritiske kommentarer til meg og mitt innlegg lar jeg stå, bortsett fra et par stykker som er for grove til at de får være med.»

Til slutt avslutter han med å takke alle som har likt og delt innlegget, i tillegg til alle som har oppført seg i kommentarfeltet. 

Tar seg ikke nær av kritikken

Adresseavisens kommentator, Terje Edisvåg, svarte selv på originalinnlegget, der han ønsket rockeren en god ferie. Til TV 2 fortalte han fredag at han ikke tok seg nær av kritikken. 

– Det blir ganske kraftig når han utroper meg som ferieødelegger på Facebook, men jeg tar meg ikke nær av det. Jeg har kritisert mange andre tidligere, så det må jeg tåle, sier Eidsvåg.

– Det må være lov å oppfordre ham til å komme med bidrag i en debatt om trønderrocken og kulturlivet i Trøndelag. Åge Aleksandersen er høvdingen i og grunnleggeren av trønderrocken, sier Eidsvåg.