TV 2s oppgjør med nettroll hylles i sosiale medier

I den nye nettserien «Haterne» konfronterer profilerte personer de som har hetset dem på nett. 

Søndag morgen ble den første episode publisert, der Sandra Borch konfronterer en mann som har skrevet grove, sexhetsende meldinger til henne på Twitter. 

Den første episoden er allerede sett nesten 40.000 ganger på de fire første timene, og blir hyllet på blant annet TV 2 Nyhetenes Facebook-side

«Dette trenger vi mere av. Gjerne i beste sendetid. Viktig at spesielt unge får se konsekvensen av det de driver med. Eldre hetsere er nok ikke like lett å "omvende".», skriver en kvinne på Facebook-siden. 

Se første episode av Haterne i videoen over

En annen håper at programmet kan bidra til å få en slutt på nettmobbing, og skriver at hun «gleder seg til å vise dette til barna mine». 

Også Sandra Borch får støtte i kommentarfeltet for å ha blitt med på prosjektet. «Sandra B. du er tøff! Det står respekt av dette!», står det blant annet i kommentarfeltet. 

Gå inn på TV 2 Nyhetenes Facebook-side for å si din mening om Haterne!

Det er til nå laget seks episoder av Haterne. Fremover blir det lagt ut en episode hver dag, og i den andre episoden kan du se Jørgen Foss konfrontere en av de som har skrevet nedsettende mot ham på nett. 

Disse konfronterer sine nettroll i serien: 

  • Politiker Sandra Borch (Sp)
  • Politiker Jørgen Foss (Ap)
  •  Blogger Sophie Elise
  • AUF-leder Mani Hussaini
  • Blogger og stylist Erlend Elias Bragstad 
  • Farmen-deltaker Olav Harald Ulstein