KJEMPET MOT FLAMMENE: Brannvesenet forsøkte lenge å få kontroll på brannen i den gamle skolebygningen i Kungsbacka, men måtte søndag morgen slå fast at bygningen var totalskadet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
KJEMPET MOT FLAMMENE: Brannvesenet forsøkte lenge å få kontroll på brannen i den gamle skolebygningen i Kungsbacka, men måtte søndag morgen slå fast at bygningen var totalskadet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix

Tre asylmottak opp i flammer i Sverige – etterforsker om det er  noen sammenheng

Natt til søndag brant en bygning som skulle tas i bruk som asylmottak. Dette er det tredje asylmottaket på få dager som er ødelagt i brann i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet etterforsker om det er noen sammenheng mellom de tre brannene i det som skulle bli midlertidige asylmottak i Sverige i løpet av kort tid. Det melder SVT. 

Brannmannskaper kjempet lenge for å få kontroll over brannen i den tidligere skolebygning i Kungsbacka sør for Göteborg, men måtte i morgentimene søndag konstatere at halvparten av bygningen var totalskadd.

Bygningen var klargjort, men ennå ikke tatt i bruk som asylmottak, og det befant seg ingen personer i den tidligere skolen i Onsala da brannen brøt ut.

Brannårsaken er ikke fastslått, og politiet har sperret av området for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Pressetalsmann Thomas Fuxborg sier at de etterforsker brannen som en mordbrann.

Brant natt til lørdag

Natt til lørdag brant en annen skolebygning ned til grunnen. Også skolebygningen i Kånna rett sør for Ljungby i Småland, var klargjort for å ta imot asylsøkere. Og brannen startet bare noen dager etter at kommunen hadde holdt informasjonsmøte om beslutningen, skriver det svenske nyhetsbyrået TT. Politiet tror brannen var påsatt. 

– Mye tyder på at brannen var påsatt, sier operasjonsleder Henrik Jonasson til Smålandsposten.

Skjerper sikkerheten

Talsmann Anders Karlsson for politiet i Ljungby opplyser at også brannen natt til lørdag etterforskes som mordbrann.

Han sier det er for tidlig å slå fast om det er en sammenheng mellom de tre brannene.

Politiet i Ljungby har i samarbeid med lokale myndigheter skjerpet overvåkningen ved eksisterende og potensielle overnattingsteder for asylsøkere.

Sikkerheten skjerpes også i kommunen Kungsbacka, med vakthold på brannstedet og patruljer andre steder der flyktninger bor. Også i resten av Sverige skjerpes vaktholdet ved asylmottak og andre oppholdssteder for flyktninger. 

(TV 2/NTB)