Høgmo: – Fullt mulig å slå dem over to kamper

Sjekk hvem Norge møter i playoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Per-Mathias Høgmos reaksjon på trekningen øverst i saken!

Søndag ble det klart at Norge møter Ungarn i playoff, mens Sverige møter Danmark.

Ungarn var det laget både eksperter og landslagspillerne håpte på i forkant. Norge møter Ungarn hjemme torsdag 12. november, før det blir avsluttet med bortekamp i Budapest søndag 15 november.

Slik spilles playoff-kampene:
Ukraina - Slovenia
Sverige - Danmark
Bosnia-Hercegovina - Irland
Norge - Ungarn

– Fullt mulig å slå dem over to kamper

Per-Mathias Høgmo var fornøyd med at Ungarn blir motstander.

– Vi har fulgt dem fra distanse gjennom kvalifiseringen, og det er et meget rutinert lag. De har en snittalder i den siste kampen på over 29 år. De ble nummer tre og var nær ved å gå videre som beste treer.

– Veldig fornøyd med å starte på Ullevaal. Det gleder vi oss til. Det har vært noen fantastiske kamper der nå med fulle tribuner. Vi gleder oss til å få en novemberkveld på Ullevaal igjen.

Etter trekningen mente blant annet tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen at Norge er favoritter før møtet. Det er ikke landslagssjefen helt enig i.

– Bakgrunn for at media i Norge tenker slik er at Ungarn ikke har så mange kjente spillere, men de er et meget godt kollektiv, godt organisert og har sluppet inn veldig lite mål og scoret lite mål forsåvidt, men det er mye rutine.

– Det er en motstander det er fullt mulig å slå over to kamper, fortsetter landslagssjefen.

Drillo mener Norge er favoritter

Da det ble klart at Ungarn blir motstander i november var det en fornøyd tidligere landslagssjef i TV 2s studio.

– Kanskje vi aller helst skulle hatt bortekamp først, men dette var veldig bra, sier Egil Olsen til TV 2.

Også TV 2s fotballekspert Mini var fornøyd med trekningen. Han mener det er gode sjanser for at Norge blir å se i Frankrike neste sommer.

– Jeg legger merke til at jeg i alle fall skal prøve å finne frem noen franske gloser. Jeg kjente nervene under trekningen og når jeg skjønte at vi fikk Ungarn kom det et «yes», sa en fornøyd Mini til TV 2.

– Vanligvis når Norge skal ut i en playoff er det ingen som spretter i været over at det er helt fantastisk. Vi vet vi har dårlig erfaring med det, når vi først er her nå og ser på statistikken vi har mot Ungarn. Vi har scoret ti mål på de tre siste kampene, mens de har scoret ett. Det er nesten en drømmetrekning, fortsetter Mini.

Drillo tror Norge vil være favoritter mot Ungarn.

– Men det å være favoritter er ikke nok til å vinne kamper. Vi skal spille og selv om vi har slått Ungarn ganske klart i de siste oppgjørene, så er det ikke noen garanti for at vi slår de. Men vi har en meget god sjanse til å havne i Frankrike, sier Drillo.

– De har ingen store spillere ute i store ligaer og som preger fotballen i Europa. Det er mest hjemlige spillere, og spillere de fleste i Norge ikke har hørt om.

Ungarn lå an til å bli beste treer

I EM-kvalifiseringen lå Ungarn an til å bli laget som ble beste treer, og som dermed ville ha gått direkte inn i sluttspillet i Frankrike til sommeren, men slik gikk det ikke.

De scoret 11 mål på 10 kamper i kvalifiseringen, men kun fire av dem i fem kamper på hjemmebane. 

Ungarn har en stolt fotballhistorie. De tok OL-gull i 1952, 1964 og 1968. I 1938 og 1954 var de tapende VM-finalister. Ungarn har ikke vært i noe mesterskap siden 1986.