Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Gutt (15) funnet etter stor leteaksjon i Telemark

En 15 år gammel gutt var savnet etter en sykkeltur mellom to hytter i Birtedalen i Fyresdal. Store ressurser ble satt inn i leteaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Gutten er funnet i god behold, melder politiet. Han er blitt tatt hånd om av hyttefolk. Litt kald, men ellers ok. Foreldrene er i kontakt med sønnen, skriver politiet på Twitter.

– Han ble funnet for få minutter siden. Han har det bra, men er litt kald, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Telemark politidistrikt til NTB klokken 10.30.

Mellom 50 og 60 personer deltok i søket søndag formiddag, i tillegg til politihelikopter og et Sea King-helikopter.

Gutten ble sist sett klokken 18 lørdag. Rundt dette tidspunktet var han også i kontakt med familien på telefon. 15-åringen fortalte da at han hadde syklet seg bort.

Helikopter

Klokken åtte søndag morgen var gutten fortsatt savnet, opplyste politiet til TV 2.

Nødetatene har lett etter gutten i hele natt. Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Sivilforsvaret og et Sea King-helikopter har deltatt i søket etter gutten.

Klokken åtte søndag hadde de fortsatt ikke sett spor av gutten og leteaksjonen fortsatte utover formiddagen med full styrke, opplyser politet.

– Vi har Sea Kingen oppe i området nå, og kommer til å få opp politihelikopteret i løpet av formiddagen, sa operasjonsleder Larsen til TV 2 like ved åttetiden søndag morgen.

Kaldt

Politiet opplyste at guttens mobil var slått av og at det derfor ikke var mulig å hente signaler som viste hvor han var.

Det har vært minusgrader i natt, men politiet hadde grunn til å tro at gutten var forholdsvis godt kledd. Gutten har vært i området før, men er ikke godt kjent, ifølge politiet. Strekningen han skulle sykle er på fire kilometer. 

– Vi sjekker alle hyttene i området for å se om han kan ha tatt seg inn der i løpet av natten, sa Larsen.

 

(NTB / TV 2)