Larvik fikk bank av Lundes russiske lag

Larvik fikk en elendig start på mesterligaen i håndball da de tok i mot russiske Rostov-Don i gruppespillet lørdag.

Nora Mørk og Larvik fikk bank på hjemmebane av russiske Rostov-Don i Mesterligaen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Nora Mørk og Larvik fikk bank på hjemmebane av russiske Rostov-Don i Mesterligaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Larvik-Rostov-Don 21-27

Russerne rystet Larvik i deres storstue. Katrine Lunde stengte tidlig buret og sørget for at de raskt kunne gå opp til en 9-1-ledelse.

Da tok Larvik-trener Tor Oddvar Moen sin annen timeout for kampen, og det ga umiddelbart resultater.

Da lagene tok pause var forspranget redusert til 10-14. Dermed øynet publikum en snuoperasjon i kjent Larvik-stil, men det ble med håpet.

Etter hvilen gikk Rostov-Don rett i strupen på Larvik og ledet på et tidspunkt hele 22-12. Det norske laget kjempet hardt, men kom aldri nærmere enn 20-25.

Lunde kunne bokføre en redningsprosent på hele 48 prosent og beviste nok en gang at hun er blant verdens absolutt beste håndballmålvakter.

Likevel var hun ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Det var veldig gøy å vinne her, men jeg stod nok ikke den beste kampen. Vi spille likevel bra sammen. Det er viktig i en kamp som dette, sa Lunde til Viasat etter kampen.

Larvik-treneren innså at jentene hans ikke var gode nok til å vinne.

– Det var mye å ta tak i tidlig i kampen. De var et hakk bedre enn oss uansett, så ærlige må vi være. Vi havner for langt bak i perioder. Inn mot pause følte jeg at vi var inne i kampen igjen, men så får vi en identisk start på andreomgangen, sa Tor Oddvar Moen.

Nora Mørk ble Larviks toppscorer med seks mål.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2